Kultura

Manifestacije

OBAVIJEST 

Od 01.01.2018. godine organizaciju i realizaciju kulturnih događanja, glazbeno-scensku djelatnost, galerijsko-izložbenu djelatnost, kino djelatnost i manifestacije  na području Grada Umaga provodi ustanova FESTUM. 

Više informacija na: http://www.umag.hr/hr/gradske-ustanove/ustanove-za-organizaciju-manifestacija-i-dogadanja-na-podrucju-grada-umaga-festum

 

Manifestacije u kulturi i tradiciji podrazumjevaju one programe koji se odvijaju kontinuirano iz godine u godinu, približno istog datuma, te koji su se već profilirali kao naše prepoznatljive priredbe. Trenutno su to:

Umaški karneval / Carnevale Umaghese

Umaški karneval

Tradicionalna priredba koja uveseljava sve dobne skupine Umažana i brojnih gostiju. Iz godine u godinu manifestacija okuplja sve veći broj sudionika i znatiželjnih promatrača stvarajući spomen na davna vremena kada su pagani tjerali zle duhove t.j. zimu i dozivali proljeće.

Susret klapa Sv. Pelegrin - Proslava Dana zaštitnika Grada Umaga Sv. Pelegrin

Susret klapa Sv. Pelegrin

Manifestacijom se slavi dan zaštitnika Grada Umaga, ali se ujedno promovira i klapsko „a capella“ pjevanje koje je 2012. godine UNESCO uvrstio na popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Umag(o) classica

Umag(o) classica

Manifestacija koja već duži niz godina tijekom ljetne sezone priređuje raznovrsnu paletu atraktivnih i brižno osmišljenih glazbenih projekata u kojima sudjeluju istaknuti domaći i inozemni umjetnici. Manifestacija promovira klasičnu glazbu, educira naše sugrađane i goste, a odvija se u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Umagu.

Umag-o Ethno&Jazz

Uz već profiliranu i uspješnu manifestaciju Umag-o classica, Učilište Umag, u želji da u ljetnim večerima ponudi gostima i domaćoj publici malo drugačiju glazbenu priču, jazz i etno izričaja domaćih i međunarodnih glazbenika, pokrenulo je novu manifestaciju naziva Umag-o ethno & jazz! Manifestacija se odvija na novom Garibaldi stageu, koji je od ove godine smješten u vrtu Gradske Palače, na Trgu Marije i Line te na Trgu Slobode.