Učilište

09. Listopad 2018

Idemo zajedno - Andiamo insieme! - predstavljanje uspješnih poslodavaca u Učilištu Umag

Idemo zajedno - Andiamo insieme! - predstavljanje uspješnih poslodavaca u Učilištu Umag

Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna obrazovna kampanja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u Učilištu Umag obilježen je u znaku jačanja i promocije suradnje gospodarskog sektora i obrazovnog sustava projektom IDEMO ZAJEDNO! – ANDIAMO INSIEME!, te ulaganja u kompetencije nastavnika i vanjskih suradnika Učilišta Umag. 

Ponedjeljak 01.10., prvi dan bogatog tjednog programa, započeo je predstavljanjem poslodavca iz Sektora zdravstva i socijalne skrbi, Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“ Umag, te programa osposobljavanja za njegovatelje/ice i gerontodomaćine/ice.

U nastavku večeri otvorena je izložba radova polaznika radionice crtanja i slikanja Učilišta za treću životnu dob, pod mentorstvom voditeljice Jelene Zec, prof. Otvorenje izložbe uljepšan je gostovanjem umaškog mješovitog pjevačkog zbora Korona. 

U srijedu 03.10., iz Sektora trgovine, predstavljen je poslodavac Istarski Supermarketi d.o.o. Poreč. Svim zainteresiranim osobama pružene su korisne informacije o uvjetima, mogućnostima i pogodnostima zapošljavanja u mnogobrojnim prodavaonicama diljem Istre, u cilju pravovremene informacije i zapošljavanja u 2019. godini. Prezentacija je upotpunjena informacijom o dostupnim srednjoškolskim programima Učilišta Umag za zanimanja Prodavač/iča i Komercijalist/ica te tečajevima stranih jezika.

U petak 05.10., posljednjeg dana programa, gost Učilišta Umag bila je Plava Laguna d.d., uspješni poslodavac iz Sektora turizma i ugostiteljstva. Predstavnik Sektora za ljudske resurse upoznao je prisutne s planom zapošljavanja, otvorenim radnim mjestima te uvjetima zapošljavanja u jednoj od vodećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj. Na prezentaciji su, među ostalim zainteresiranim osobama, sudjelovali i učenici završnog razreda hotelijersko-turističkog programa Srednje škole „Vladimir Gortan“ iz Buja, u pratnji profesorice ekonomske grupe predmeta. Prezentacija je obogaćena informacijom o programima osposobljavanja koje nudi Učilište Umag za poslove pomoćnog kuhara, pomoćnog konobara, sobarice i vrtlara, te o tečajevima stranih jezika.

Važnost kontinuiranog ulaganja u vlastite ljudske potencijale Učilište Umag već je odavno prepoznalo te je, u tu svrhu, i ove godine organiziralo dvije zanimljive radionice kreiranja interaktivnog sadržaja na kojima su sudjelovali nastavnici i vanjski suradnici Učilišta Umag. Zanimljivu i korisnu prezentaciju održala je viša stručna suradnica u obrazovanju Učilišta Umag, Erika Blašković, prof., u cilju dodatnog poboljšanja kvalitete nastave.

Više o događanju: 

Reportaža TV Istre

Članak Regional expressa

Članak Bujštine