EU Projekti

16. Listopad 2023

#ERASMUSDAYS: Predstavljen novi projekt ‘SENIORS in E(d)U’

#ERASMUSDAYS: Predstavljen novi projekt ‘SENIORS in E(d)U’

U tjednu obilježavanja manifestacije #ErasmusDays, Učilište Umag je sudjelovalo organizacijom interaktivne radionice za polaznike Učilišta za treću životnu dob. Događanje je okupilo veći broj aktivnih polaznika i sugrađana. Radionicu je vodila Antonela Frank Medica, andragoška voditeljica Učilišta, koja je polaznike pobliže upoznala programom Erasmus+ i planiranim aktivnostima Učilišta za naredno razdoblje. Ravnateljica Učilišta, Tatjana Vujić najavila je 20. obljetnicu Učilišta za treću životnu dob, koja će biti svečano obilježena 7.11. prigodnim programom.

Na radionici je predstavljen projekt SENIORS in E(d)U, čiji je primarni cilj proširiti ponudu Učilišta za treću životnu dob uvođenjem sadržaja lokalnih i europskih tradicijskih vrijednosti. Prisutnima je predstavljena grupna mobilnost za polaznike treće dobi u Firencu koja je planirana ove jeseni. 

U drugom dijelu radionice polaznici su aktivno sudjelovali u kvizu 'MI & EU' gdje su kroz zabavu ponovili i ponešto naučili o Europskoj uniji i programu Erasmus+. 

Simpatična grupa polaznika sudjelovala je u izradi fotografije Erasmus+ koja će poslužiti promociji programa za buduće potrebe. 

Hvala svima na sudjelovanju! Grazie a tutti per la collaborazione!