Obrazovanje

12. Svibanj 2017

IZLOŽBA POLAZNIKA RADIONICE CRTANJA I SLIKANJA UČILIŠTA ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB

IZLOŽBA POLAZNIKA RADIONICE CRTANJA I SLIKANJA UČILIŠTA ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB

Program radionice crtanja i slikanja usmjeren je na stjecanje osnovnih slikarskih vještina, kao i na kreativni izričaj polaznika, što se ispostavilo ključnim u radu ove radionice. Naime, neki polaznici s nama su već duži niz godina, a neki su nam se priključili nedavno. Izloženi radovi pokazat će razvoj i napredak zaljubljenika u slikarstvo, kao i prve korake novopridošlih polaznika, koji su uspješno ovladali tehnikom akrila na platnu i akvarela na papiru te ostvarili zanimljive interpretacije fotografiranih motiva.

Kontinuitet ove aktivnosti govori nam o vječnoj težnji čovjeka za očitovanjem svoje unutarnje ljepote. Radovi sa ove skupne izložbe pokazuju nam da je čitav ovaj svijet samo platno naše unutarnje imaginacije. „Slika je oživljavanje onoga što um vidi, radi radosti oka“, riječi su Orhana Pamuka, a naši polaznici to svojim lijepim, toplim i razigranim motivima potvrđuju. 

Radionica crtanja i slikanja najbolji je dokaz da kreativnost u trećoj dobi ne nestaje. Ona može poslužiti i kao temelj za kvalitetno druženje i povezivanje čemu u prilog govori i ova izložba radova.  

Sudionici skupne izložbe:  Demark Sergio, Franelić Ederina, Huber Ana, Koraca Branka, Koraca Duša, Korponjai Franca, Kozlović Mirjana, Maksimović Iskra, Prodanaović Danica, Ražman Žibret Nevenka, Renko Slavica, Samardžić Rasema, Sanković Mirna, Savian Nerina, Stošić Gordana, Štefek Neda, Zubović Tonci Maria Rosa.

Voditeljica: Jelena Zec, prof.