Obrazovanje

14. Lipanj 2017

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji s Visokom poslovnom školom “Nikola Šubić Zrinski” Zagreb

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji s Visokom poslovnom školom “Nikola Šubić Zrinski” Zagreb

Dana, 13. lipnja 2017. godine potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji Visoke škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba i POU 'Ante Babić' Umag, čime je uspostavljena suradnja sa zajedničkim ciljem sudjelovanja u kreiranju, pripremi i realizaciji različitih programa, projekata i akcija na područjima cjeloživotnog učenja, obrazovanja odraslih te visokoškolskog obrazovanja. Obje obrazovne ustanove, sukladno spoznaji da postoje zajednički interesi, posebice u dijelu obrazovanja za poduzetništvo i programima razvoja poduzetništva, ovom suradnjom žele doprinijeti povećanju konkurentnosti i nastupa poduzetnika na domaćem i inozemnom tržištu.

Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski Zagreb jedna je od četiri ustanove koje čine Obrazovnu grupu Zrinski (OGZ). Osnovana je 2008. godine kao logičan nastavak srednjoškolskog obrazovanja za poduzetništvo. Sukladno deklariranoj viziji i jednom od ključnih strateških ciljeva (društvena uključenost) te dugogodišnjoj suradnji koju OGZ ima s Hrvatskom obrtničkom komorom, predstavljamo vam mogućnosti provedbe obrazovnih programa i projekta za učenike, ali i obrtnike koji su završili trogodišnje obrtničke i druge strukovne škole na području RH. Podršku razvoju obrtništva pruža i BIZ - poduzetnički inkubator doo kao potporna poduzetnička institucija.

Visoka škola već dugi niz godina surađuje i s Obrtničkom komorom te se ističe i kao donator nagrade 'Šegrt Hlapić' koja znači stimuliranje mladih da se okušaju kao obrtnici u svojim mjestima. Ovdje posebno naglašavamo ulogu Županijske komore kao nositelja razvoja i opstojnosti obrtništva što upućuje na dugoročnost samog projekta u kojem stvaramo temelje za daljnje obrazovanje i razvitak poduzetničkih vještina u obrtnika.

Projekt organizacije pripremnog seminara za obrtnike je osmišljen za kandidate koji nakon završetka srednjoškolskog žele nastaviti svoje obrazovanje na visokoškolskoj razini. Visoka škola Nikola Šubić Zrinski s tim ciljem organizira seminar pod nazivom „Stjecanje poduzetničkih kompetencija s ciljem razvoja obrtništva“ u ukupnom trajanju od 350 nastavnih sati, putem kojeg se obrtnici pripremaju za preddiplomski stručni studij „Ekonomija poduzetništva“ ili „Globalna logistika“ u trajanju od 3 godine, nakon kojeg stječu naziv stručni prvostupnik (bacc. oec.) ekonomije te 180 ECTS bodova. Troškovi upisnine iznose 2.500,00 kn. Prilikom upisa polaznika na gore navedene studije, iznos školarine umanjuje se za navedeni iznos. Student spomenute pogodnosti može koristiti upisom na redovni, izvanredni ili online studijski program u Zagrebu ili u domicilu (online). Studentima koji su iz osobnih razloga prekinuli studiranje na ovaj način je omogućen nastavak visokoškolskog obrazovanja.

Potpisivanjem ovog Ugovora o suradnji POU 'Ante Babić' Umag postaje logistički centar za provođenje navedenih obrazovnih aktivnosti u Istarskoj županiji.