Obrazovanje

16. Lipanj 2017

Vrijedna donacija HEP-a, sponzora i partnera umaškog ATP turnira

Vrijedna donacija HEP-a, sponzora i partnera umaškog ATP turnira

Donacija HEP-a Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag,  učinila je projekt In.code održivom za budući period te omogućila djeci predškolskih ustanova „Duga“ i „Girotondo“ te osnovinih škola Marije i Line i Galileo Galilei, stjecanje novih znanja iz područja  informatike.  
In.Code je projekt izrađen po uzoru na program Code.org, međunarodne organizacije za promicanje informatičke izobrazbe, razvijen od strane vodećih svjetskih IT kompanija poput Microsofta, Facebooka i Google-a. 
In.Code kroz interaktivne radionice, u trajanju od 35 sati, primjenjujući  logičko razmišljanje, problemsko rješavanje, rješavanje zagonetki uz pomoć  programskih kodova, rezultiraju usvajanjem osnova programiranja i izradidom vlastite igrice ili interaktivne priče. 
Donacija u iznosu od 25.700,00 kn utrošena je za nabavku još 5 novih računala, čime se kapacitet informatičke učionice Učilišta Umag povećao na novih 16 računala te se postigao cilj donatora – omogućiti edukaciju djece i mladih u znanstvenom području informatike i programiranja koja će se u umaškom učilištu kontinuirano održavati u narednim godinama.  
Donirana financijska sredstva osigurao je HEP, sponzor i partner umaškog ATP turnira kroz humanitarnu akciju „As za spas“ provedenu tijekom ATP turnira Croatia Open Umag 2016.