Pogram osposobljavanja za barmena
- Ključne kompetencije: razlikovati vrste barova, njihovu opremu i ponudu; koristiti alate, uređaje, opremu i pribor za posluživanje barskih pića i mješavina; primijeniti pravila poslovne komunikacije u skladu s poslovnim bontonom i etičkim kodeksom; voditi dnevnu dokumentaciju barskog poslovanja; izvršiti planiranje, pripremne i završne radove u skladu s organizacijom barskog poslovanja; provesti pravilno postupke pripreme, dekoriranja i posluživanja barskih mješavina i koktela; primijeniti mjere zaštite na radu i postupke rada na siguran način; primijeniti pravila održavanja osobne higijene, higijene uređaja i radnog prostora.
-
Rješenje MZO: Klasa: UP/I-602- 7/19-03/000203; Urbroj: 533-05-19-0002 od 02. kolovoza 2019.
-
Trajanje obrazovanja: 160 nastavnih sati.
-
Uvjeti za upis: završena srednja škola.
-
Upisna dokumentacija: domovnica, rodni list, svjedodžba o završenoj srednjoj ili drugoj školi.
-
Metode rada: usmeno izlaganje, demonstracije i praktični rad.
-
Način izvođenja nastave: redovita nastava ili konzultativno instruktivna nastava; praktična nastava održava se u praktikumu Učilišta ili u objektima sa kojima Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.
-
Način provjere znanja: završna provjera znanja iz stručno teorijskih sadržaja te provjera praktičnih vještina.