Program osposobljavanja za pomoćnog kuhara/kuharicu
- Ključne kompetencije: obavljati jednostavne poslove i radne zadaće pomoćnog kuhara: poznavati vrste i karakteristike namirnica biljnog i životinjskog podrijetla; pripremati jednostavna topla i hladna jela; koristiti tehnike ukrašavanja i posluživanja jela; procijeniti biološku ispravnost i energetsku vrijednost namirnica; čuvati i rukovati namirnicama na higijenski način; pravilno komunicirati unutar tima; primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoć.
- Rješenje MZOŠ: Klasa: UP/I-602-07/10- 03/00140Urbroj: 533-09-10-0002 od 27. srpnja 2010.
- Trajanje obrazovanja: 150 sati
- Uvjeti za upis: završena OŠ; dokaz o ispunjavanju zdravstvenih i sanitarnih uvjeta
- Upisna dokumentacija: domovnica, rodni list, svjedodžba o završenoj OŠ ili drugoj školi.
- Metode rada: usmeno izlaganje, demonstracije i praktični rad.
- Način izvođenja nastave: redovita nastava ; praktična nastava u hotelima ili ugostiteljskim objektima sa kojima Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.
- Način provjere znanja: završna provjera znanja iz stručno teorijskih sadržaja te provjera praktičnih vještina.