Učilište

03. Listopad 2022

U Učilištu Umag uspješno obilježen 16. Tjedan cjeloživotnog učenja !

U Učilištu Umag uspješno obilježen 16. Tjedan cjeloživotnog učenja !

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja se održava u organizaciji  Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a čiji je osnovni cilj poticanje i promoviranje učenja i obrazovanja te povećanja broja odraslih osoba koje se uključuju u obrazovne programe.

Tijekom Tjedna cjeloživotnog učenja (TCU), koji se obilježava od 26. rujna do 2. listopada, Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" Umag je organiziralo niz besplatnih radionica i događanja, koja su izazvala veliki interes u široj javnosti. Tjedan je započeo dvodnevnom radionicom aromaterapije za početnike u kojoj je sudjelovalo 20 polaznika, koji su pod vodstvom g-đe Marine Duić Manojlović stekli početna znanja iz ove oblasti. TCU se nastavio predstavljanjem besplatnih programa za stjecanje mikrokvalifikakcija i djelomičnih kvalifikacija financiranih putem vaučera HZZ-a za koje Učilište Umag posjeduje Rješenje o izvođenju izdano od strane MZO RH. Mogućnost besplatnog obrazovanja zaposlenih i zaposlenih osoba novina je koju Učilište Umag nudi od ove školske godine, a prvi obrazovni programi Internetski marketing i Knjigovođa započinju već u mjesecu listopadu.  

Slijedio je posjet Ljubljani,  Festivalu treće životne dobi (f3žo) koji je održava u Cankarjevom domu, gdje su u sklopu kulturnog programa nastupili polaznici Učilišta za treću životnu dob, „Zvjezdice 50+“, koje su izvanrednim nastupom oduševile mnogobrojnu publiku. Ne mjeri se život po broju godina, već koliko života stane u svaki dan, mogla bi biti poruka naših polaznika Učilišta za treću životnu dob, koji su skupa s članovima plesne sekcije posjetili f3žo. Ovaj festival bilježi svoje 22. izdanje i osim bogatog kulturnog programa nudi posjetiteljima raznovrsnu ponudu svega što može biti od koristi seniorima.

U petak, 30. 09. u suorganizaciji s Gradom Umagom, prezentiran je  projekt Policijske uprave Istarske, pod nazivomPolicija poručuje: zaštitimo naše noniće“. Riječ je o edukaciji koju su održale djelatnice PU Istarske na temu sve učestalijih prijevara osoba treće životne dobi i kako se zaštiti od njih. Koliko smo sigurni kada komuniciramo s nepoznatim osobama i druge zanimljive i korisne informacije prezentirane su stanovnicima Umaga u „zlatnim godinama“.