Učilište

29. Rujan 2015

9. tjedan cjeloživotnog učenja

9. tjedan cjeloživotnog učenja

Ovaj tjedan je u našem učilištu vrlo živo! U tijeku je 9. tjedan cjeloživotnog učenja, a kako bi obilježili ovaj za nas i za sve koji žele učiti važan tjedan, odlučili smo izaći iz naših ureda i učionica i s našim sugrađanima podijeliti važnost učenja.

U povodu Europskog dana jezika, koji se svake godine obilježava 26.rujna, preselili smo svoje učionice  na otvoreno i organizirali besplatne mini tečajeve jezika za svoje sugrađane! Manifestacijom pod nazivom ''Let's learn outdoors''  željeli smo približiti učenje, različitost, bogatsvo jezika i kultura našim sugrađanima i posjetiteljima.

Naš šareni štand privukao je prolaznike koji su mogli naučiti osnove makedonskog, talijanskog, francuskog, ruskog, crnogorskog jezika. Slavili smo jezičnu različitost i bogatsvo izražavanja i naučili nešto novo. Svakom polazniku naših mini tečajeva, poklonili smo narukvicu s natpisom ''Pričaj samnom'' na raznim europskim jezicima.

Posjetitelji su u našem uredu na otvorenom mogli dobiti informacije o obrazovnim programima koje učilište nudi od srednjoškolskog obrazovanja odraslih, osposobljavanja i i usavršavanja, kreativnih radionica, programa za Treću životnu dob. Zahvaljujemo se volonterima EVS Brtonigla koji su nam pomogli u realizaciji!

Podsjećamo da u sklopu ovogodišnjeg  tjedna cjeloživotnog učenja Učilište Umag organizira jednodnevni besplatni izlet za svoje polaznike Učilišta za treću životnu dob. Posjetiti ćemo Trsat i Pomorski i povijesni muzej u Rijeci te naglasiti kako je i informalno učenje vrlo važno u konceptu cjeloživotnog učenja!