Učilište

16. Prosinac 2019

Dobro je činiti dobro!

Dobro je činiti dobro!

Polaznici tečaja crtanja i slikanja, koji djeluje pri Učilištu za treću životnu dob Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag, donirali su svoje radove Stacionaru  Doma zdravlja Umag.

Profesorica Jelena Zec, voditeljica tečaja crtanja i slikanja, rasporedila  je radove u prostor hola, hodnika i po sobama pacijenata. Ravnateljica Učilišta Tatjana Vujić, izrazila je veliko zadovoljstvo što se na ovaj način pacijentima uljepšao i oplemenio prostor lijepim slikama, veselih boja. Pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti, Slaviša Šmalc, istaknuo je da se nada da će se na ovaj način i osobama koje im dolaze u posjet, uljepšati trenuci susreta.

Ravnatelj Doma zdravlja Umag dr. Danijel Ferlin i voditeljica Stacionara dr. Emanuela Penko upoznali su prisutne s radom stacionara i zahvalili su svim polaznicama tečaja na njihovim slikama, a Učilištu Umag na lijepoj gesti, koja je razveselila korisnike i djelatnike Stacionara Umag.

Autori i donatori čije slike krase prostorije Stacionara su: Slavica Renko, Iskra Maksimović, Nerina Savian,  Duša Koraca, Branka Koraca, Sergio Demark, Neda Štefek, Mirjana Kozlović, Rasima Samardžić i Jelena Periša.  

I partecipanti del corso di pittura e disegno donano i loro dipinti al Centro di cure palliative di Umago. I lavori variopinti aiuteranno a rendere i momenti trascorsi al Centro piu` lieti per gli ospiti e i loro familiari.