Učilište

27. Listopad 2023

Kazališna predstava ‘Ljubavna pisma’

Kazališna predstava ‘Ljubavna pisma’

U povodu proslave 20. obljetnice Učilišta za treću životnu dob, pozivamo vas na kazališnu predstavu 'Ljubavna pisma', koju izvode dramski umjetnici Slavica Knežević i Marko Torjanac u produkciji Kazališta Planet-art iz Zagreba. Predstava je poklon Grada Umaga svim bivšim, sadašnjim i budućim polaznicama i polaznicima Učilišta za treću životnu dob. 

Kazališna predstava „Ljubavna pisma“ najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu nastala iz pera plodnog američkog dramatičara A. R. Gurneya. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu.
Slavica Knežević u ulozi Melisse i Marko Torjanac u ulozi Andyja na scenu neizrecivo sugestivno donose svaku notu ranjivosti, duhovitosti, sudbinske povezanosti, prividne hladnoće, raspojasanosti…
Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme nastave u osnovnoj školi što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. I dok njihovi životi idu različitim smjerovima kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima.
Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć „popravni“ iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti, pogledajte u predstavi „Ljubavna pisma“.

Ulaz je besplatan! L'ingresso e` gratuito!

Dobro nam došli! Benvenuti!