Učilište

07. Travanj 2023

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA:          Završna konferencija Erasmus+ projekta EDIT

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA:                Završna konferencija Erasmus+ projekta EDIT

Na završnoj konferenciji projekta EDIT, koji se provodi u sklopu programa Erasmus+ Strateška partnerstva za inovacije, predstavit će se rezultati projekta te postignuća općih i specifičnih ciljeva koje su tijekom 34 mjeseca provedbe postigli nositelji i partneri u projektu, ustanove za obrazovanje odraslih: OÜ Innowise (Estonija), Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V. (Njemačka), Cead Professor Félix Pérez Parilla (Gran Canaria, Španjolska) i Pučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' Umag (Hrvatska).

U kontekstu cjeloživotnog učenja sve je veća potreba za korištenjem ICT alata, kombiniranog učenja, e - učenja i učenja na daljinu, koji zahtijevaju digitalne kompetencije nastavnika u obrazovanju odraslih te predavača koji provode edukacije u korporativnom okruženju.

Opći cilj projekta EDIT bio je potaknuti razvoj instrukcijskog dizajna u obrazovanju odraslih na način da će predstavnici organizacija i ustanova obrazovanja odraslih iz Hrvatske, Estonije, Njemačke i Španjolske razviti Kurikulum za instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih.

Specifični ciljevi projekta bili su edukacija trenera/predavača Instrukcijskog dizajna u obrazovanju odraslih u kojoj su sudjelovala po dva zaposlenika obrazovnih ustanova iz svake partnerske zemlje, nakon čega su treneri svoje novostečene kompetencije prenijeli  nastavnicima i suradnicima u obrazovanju odraslih u svojim ustanovama. U Učilištu Umag edukaciju za Instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih uspješno je završilo 10 nastavnika i suradnika POU Umag, POU Poreč i Diopter-Otvorenog Učilišta iz Pule.

Na završnoj konferenciji, predstavit će se tijek realizacije projekta EDIT, novi kurikulum za Instrukcijske dizajnere u obrazovanju odraslih, web stranica projekta EDIT  te će nastavnicima i suradnicima Učilišta Umag biti uručeni Certifikati o uspješno završenoj edukaciji za Instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih.  

Završna konferencija će se održati u petak, 21.4. u prostoru Učilišta Umag (dvorana br. 3) s početkom u 18 sati. 


Nell' ambito della 17a Settimana dell' apprendimento permanente l' UPA di Umago organizza la conferenza finale del progetto EDIT. Il progetto EDIT e` finanziato dal programma Erasmus+ Partenariati di cooperazione. Alla conferenza verranno presentati i risultati del progetto durato 34 mesi al quale hanno preso parte le seguenti istituzioni per l' istruzione degli adulti: OÜ Innowise (Estonia), Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V. (Germania), Cead Professor Félix Pérez Parilla (Gran Canaria, Spagna) e l'Universita` popolare aperta ''Ante Babić'' Umago (Croazia).

La conferenza si terra` venerdi`, 21 aprile presso l'UPA di Umago (aula n°3) con inizio alle ore 18.