Učilište

06. Listopad 2023

Učilište Umag domaćin Savjetovanja i Izborne skupštine ZUOO RH

Učilište Umag domaćin Savjetovanja i Izborne skupštine ZUOO RH

U petak, 6. listopada 2023. godine Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag bilo je domaćin Savjetovanja i Izborne skupštine Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih Republike Hrvatske (ZUOO RH). Zajednica djeluje od 2009. godine kao  mjesto okupljanja, obrazovanja i promišljanja o mogućim rješenjima aktualnih problema s kojima se članice suočavaju, s posebnim naglaskom na poboljšanju kvalitete cjeloživotnog učenja glede stjecanja stručnih kompetencija polaznika za tržište rada.

ZUOO RH je udruga putem koje ustanove mogu utjecati na politiku obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj. S tim ciljem ZUOO intenzivno surađuje s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Ministarstvom rada i socijalne skrbi i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. U fokusu rada Zajednice je polaznik i visoka kvaliteta pružanja obrazovnih usluga koja uključuje i savjetovanje polaznika i motiviranje na daljnji osobni razvoj kroz učenje.

Uvodne riječi pozdrava sudionicima savjetovanja uputili su Slaviša Šmalc, pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Umaga i Tatjana Vujić, ravnateljica Učilišta Umag. 

Na Izbornoj skupštini zajednice odabran je novi predsjednik, Adam Jakov Deak, ravnatelj Učilišta Piramida znanja iz Zaboka, koji je zamijenio dugogodišnju predsjednicu Eržebet Tomić, ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Poetika iz Osijeka.