EU Projekti

29. Travanj 2024

ERASMUS+: Projektom “POU EdU” do jačanja andragoških kompetencija djelatnika i vanjskih suradnika

ERASMUS+: Projektom “POU EdU” do jačanja andragoških kompetencija djelatnika i vanjskih suradnika

U okviru dobivene Erasmus+ akreditacije u području obrazovanja odraslih za razdoblje 2023. - 2027.,Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" Umag započelo je provedbu novog Erasmus+ projekta "POU EdU".  S obzirom da kvaliteta usluge obrazovanja i zadovoljstvo polaznika obrazovnih programa neposredno ovise o stručnim kompetencijama provoditelja nastave, glavni cilj projekta je jačanje andragoških kompetencija djelatnika i vanjskih suradnika - nastavnika Učilišta Umag.

Prva u nizu edukacija, koje Učilište Umag planira organizirati tijekom provedbenog razdoblja, bila je dvodnevna andragoška radionica "Komunikacija i grupna dinamika u obrazovanju odraslih za male obrazovne skupine", održana u petak, 26. travnja i u subotu, 27. travnja 2024. godine u prostoru Učilišta Umag. Pozvani stručnjaci odnosno voditelji radionica bili su inozemni stručnjaci izv.prof.dr. Marko Radovan doc.dr.sc. Marjeta Šarić s Odjela za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Ljubljani. Sudionici radionica imali su priliku naučiti odnosno produbiti znanje o karakteristikama komunikacije, vođenju i stilovima vođenja te načinima poticanja motivacije odraslih polaznika. Dodatno, sudionici su saznali više o izazovima aktivnog slušanja, zatim grupnoj dinamici općenito, s posebnim osvrtom na uloge i norme u grupi te ciljevima, oblicima te mogućim preprekama u davanju i primanju povratnih informacija. Inozemni stručnjaci su prenesenim znanjem, iskustvom i primjerima inozemne dobre prakse zasigurno potaknuli unapređenje kompetencija sudionika u radu s odraslim polaznicima. 

Zahvaljujemo voditeljima radionica na suradnji i uspješno realiziranoj radionici te svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju na dvodnevnoj Erasmus+ aktivnosti. 

Andragoška radionica realizirana je u okviru Erasmus+ aktivnosti "Pozvani stručnjaci". Projekt "POU EdU" financiran je sredstvima iz programa Erasmus+ u okviru dobivene akreditacije Učilišta Umag u području obrazovanja odraslih za razdoblje 2023.-2027.