Osposobljavanja
Pogram osposobljavanja za barmena
Ključne kompetencije - razlikovati vrste barova, njihovu opremu i ponudu; koristiti alate, uređaje, opremu i pribor za posluživanje barskih pića i mješavina; primijeniti pravila poslovne komunikacije u skladu s poslovnim bontonom i etičkim kodeksom; voditi dnevnu dokumentaciju barskog poslovanja; izvršiti planiranje, pripremne i završne radove u skladu s organizacijom barskog poslovanja... Saznajte više →
Program osposobljavanja za samostalnog knjigovođu / knjigovotkinju
Ključne kompetencije - voditi financijsko poslovanje za tvrtke i obrtnike; izraditi bilance i bilančne promjene; koristiti kontni plan; primjenjivati novčano poslovanje u zemlji i inozemstvu; pripremiti vrijednosne papire; provesti knjiženja dobavljača, kompenzacije, uvoza, nabave i prodaje robe, nematerijalnih i materijalnih ulaganja... Saznajte više →
Izobrazba profesionalnih korisnika sredstava za zaštitu bilja - održiva uporaba pesticida
Tečaj je namijenjen profesionalnim korisnicima, OPG- ima i drugim poljoprivrednicima, tvrtkama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (d.d., d.o.o. i zadruge), pravnim i fizičkim osobama koje održavaju javne površine (parkove i nasade, okućnice, sportske terene, ceste, pruge i druge javne površine). Saznajte više →
Program osposobljavanja za masera/maserku
Ključne kompetencije - objasniti osnovne pojmove o anatomiji ljudskog tijela, rada mišića, krvožilnog, limfnog, respiratornog, probavnog, endokrinog i živčanog sustava; objasniti osnovne pojmove bakterijskih, virusnih, alergijskih i drugih kožnih bolesti; koristiti eterična ulja. Saznajte više →
Program osposobljavanja za njegovatelja/njegovateljicu
Ključne kompetencije - prepoznati i razlikovati potrebe starijih i nemoćnih osoba; objasniti osnovne pokazatelje zdravlja i bolesti te osnovne ljudske potrebe; razviti humani odnos prema bolesnom čovjeku, njegovoj obitelji i okolini; razviti pozitivne stavove u odnosu na zdravlje, bolest i nemoć; objasniti osnovne pojmove gerontologije, anatomije i patologije čovjeka u trećoj životnoj dobi. Saznajte više →
Program osposobljavanja za gerontodomaćicu/gerontodomaćina
Ključne kompetencije - prepoznati i razlikovati potrebe osoba treće životne dobi te im pomagati primjenjujući načela poštovanja integriteta i dostojanstva osobe; prilagoditi načine pripreme obroka/pripremiti ga ili dostaviti hranu korisniku; koristiti odgovarajuće postupke u održavanju osobne higijene, higijene i čišćenja (stambenog) prostora, odjeće i osobnih predmeta. Saznajte više →
Program osposobljavanja za sobaricu
Ključne kompetencije - razlikovati tipove smještajnih objekata; primjenjivati osobnu i radnu higijenu; prepoznati izvore opasnosti i primijeniti pravila zaštite na radu; spremiti hotelsku sobu, kupaonicu, balkon, hodnik i druge prostorije; poslovno komunicirati na materinjem i stranom jeziku; poslovno komunicirati unutar tima, voditi evidenciju iz domena hotelskog domaćinstva. Saznajte više →
Program osposobljavanja za poslove sortiranja i recikliranja
Ključne kompetencije: razlikovati kategorije otpada, sortirati neopasni otpad po vrstama/frakcijama, rukovati opremom za prešanje i pripremiti bale za transport i reciklažu, primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći. Saznajte više →
Program osposobljavanja za pomoćnog konobara/konobaricu
Ključne kompetencije - obavljati jednostavne poslove i radne zadaće pomoćnog konobara: posluživati jednostavna jela, pića i napitke; pravilno rukovati uređajima i aparatima te ih pravilno održavati, poslovno komunicirati s gostima na materinjem i na stranom jeziku, pravilno komunicirati unutar tima; primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoć. Saznajte više →
Program osposobljavanja za pomoćnog kuhara/kuharicu
Ključne kompetencije - obavljati jednostavne poslove i radne zadaće pomoćnog kuhara: poznavati vrste i karakteristike namirnica biljnog i životinjskog podrijetla; pripremati jednostavna topla i hladna jela; koristiti tehnike ukrašavanja i posluživanja jela; procijeniti biološku ispravnost i energetsku vrijednost namirnica; čuvati i rukovati namirnicama na higijenski način; pravilno komunicirati unutar tima; primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoć. Saznajte više →