Obrazovanje

Osposobljavanja

Program osposobljavanja za samostalnog knjigovođu / knjigovotkinju

Ključne kompetencije - voditi financijsko poslovanje za tvrtke i obrtnike; izraditi bilance i bilančne promjene; koristiti kontni plan; primjenjivati novčano poslovanje u zemlji i inozemstvu; pripremiti vrijednosne papire; provesti knjiženja dobavljača, kompenzacije, uvoza, nabave i prodaje robe, nematerijalnih i materijalnih ulaganja... Saznajte više →

Izobrazba profesionalnih korisnika sredstava za zaštitu bilja - održiva uporaba pesticida

Tečaj je namijenjen profesionalnim korisnicima, OPG- ima i drugim poljoprivrednicima, tvrtkama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (d.d., d.o.o. i zadruge), pravnim i fizičkim osobama koje održavaju javne površine (parkove i nasade, okućnice, sportske terene, ceste, pruge i druge javne površine). Saznajte više →

Program osposobljavanja za masera/maserku

Ključne kompetencije - objasniti osnovne pojmove o anatomiji ljudskog tijela, rada mišića, krvožilnog, limfnog, respiratornog, probavnog, endokrinog i živčanog sustava; objasniti osnovne pojmove bakterijskih, virusnih, alergijskih i drugih kožnih bolesti; koristiti eterična ulja. Saznajte više →

Program osposobljavanja za njegovatelja/njegovateljicu

Ključne kompetencije - prepoznati i razlikovati potrebe starijih i nemoćnih osoba; objasniti osnovne pokazatelje zdravlja i bolesti te osnovne ljudske potrebe; razviti humani odnos prema bolesnom čovjeku, njegovoj obitelji i okolini; razviti pozitivne stavove u odnosu na zdravlje, bolest i nemoć; objasniti osnovne pojmove gerontologije, anatomije i patologije čovjeka u trećoj životnoj dobi. Saznajte više →

Program osposobljavanja za gerontodomaćicu/gerontodomaćina

Ključne kompetencije - prepoznati i razlikovati potrebe osoba treće životne dobi te im pomagati primjenjujući načela poštovanja integriteta i dostojanstva osobe; prilagoditi načine pripreme obroka/pripremiti ga ili dostaviti hranu korisniku; koristiti odgovarajuće postupke u održavanju osobne higijene, higijene i čišćenja (stambenog) prostora, odjeće i osobnih predmeta. Saznajte više →

Program osposobljavanja za hotelsku sobaricu

Ključne kompetencije - razlikovati tipove smještajnih objekata; primjenjivati osobnu i radnu higijenu; prepoznati izvore opasnosti i primijeniti pravila zaštite na radu; spremiti hotelsku sobu, kupaonicu, balkon, hodnik i druge prostorije; poslovno komunicirati na materinjem i stranom jeziku; poslovno komunicirati unutar tima, voditi evidenciju iz domena hotelskog domaćinstva. Saznajte više →

Program osposobljavanja za pomoćnog konobara/konobaricu

Ključne kompetencije - obavljati jednostavne poslove i radne zadaće pomoćnog konobara: posluživati jednostavna jela, pića i napitke; pravilno rukovati uređajima i aparatima te ih pravilno održavati, poslovno komunicirati s gostima na materinjem i na stranom jeziku, pravilno komunicirati unutar tima; primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoć. Saznajte više →

Program osposobljavanja za pomoćnog kuhara/kuharicu

Ključne kompetencije - obavljati jednostavne poslove i radne zadaće pomoćnog kuhara: poznavati vrste i karakteristike namirnica biljnog i životinjskog podrijetla; pripremati jednostavna topla i hladna jela; koristiti tehnike ukrašavanja i posluživanja jela; procijeniti biološku ispravnost i energetsku vrijednost namirnica; čuvati i rukovati namirnicama na higijenski način; pravilno komunicirati unutar tima; primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoć. Saznajte više →

Program osposobljavanja za priprematelja pizza

Ključne kompetencije - poznavati vrste i karakteristike namirnica biljnog i životinjskog podrijetla; procijeniti biološku ispravnost i energetsku vrijednost namirnica; čuvati i rukovati namirnicama na higijenski način; razlikovati vrste tijesta; pripremiti i izraditi tijesto; termički obraditi tijesto; koristiti različite vrste nadjeva; pravilno poslužiti pizzu; pravilno komunicirati unutar tima; koristiti racionalno energiju; primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoć. Saznajte više →

Program osposobljavanja za maslinara

Ključne kompetencije - uspješno obavljati osnovne poslova u maslinarstvu; koristiti alate i sredstva za poslove maslinara; uzgajati masline i proizvoditi i maslinarske prerađevine; uspješno djelovati na tržištu, plasirati na tržište masline i maslinarske prerađevine. Saznajte više →

Strana 1 / 2  1 2 >