EU Projekti

28. Studeni 2022

Projekt EDIT: Transnacionalni sastanak projektnog tima u Düsseldorfu (Njemačka)

Projekt EDIT: Transnacionalni sastanak projektnog tima u Düsseldorfu (Njemačka)

U okviru provedbe projekta EDIT, u razdoblju od 21.11. do 23.11.2022. godine, održan je treći transnacionalni sastanak projektnog tima. Domaćin sastanka bila je organizacija Arbeit und Leben DGB/VHS Nordrhein-Westfalen e. V., Düsseldorf (Njemačka). 

Ispred Učilišta Umag, na sastanku je sudjelovala andragoška voditeljica, Antonela Frank Medica s predstavnicima partnera iz Njemačke, Estonije i Španjolske. 

Na radnom dijelu sastanka razmatrani su dosadašnji intelektualni rezultati projekta, razmjenjena iskustva u pripremi i provedbi edukacije za instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih, koja je upravo u tijeku u Učilištu Umag, razmatrani su i dogovoreni oblici evaluacije edukacije te dogovorene zajedničke diseminacijske aktivnosti za naredno razdoblje trajanja projekta. 

U okviru neformalnog dijela susreta izvrsni domaćini predstavili su i upoznali goste brojnim društveno-kulturnim zanimljivostima Düsseldorfa te organizirali zanimljiv posjet susjednom gradu Kölnu. 

Projekt EDIT sufinanciran je iz programa Erasmus+, u ključnoj mjeri Strateška partnerstva za inovacije, u ukupnom iznosu od 122.450,00 EUR. Partneri na projektu su organizacije odnosno ustanove za obrazovanje odraslih: OÜ Innowise (Estonija), Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V. (Njemačka), CEAD Professor Félix Pérez Parilla (Gran Canaria, Španjolska) i Pučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' Umag (Hrvatska). Trajanje projekta je 34 mjeseca te se njegovo zaključenje očekuje u srpnju 2023. godine.