EU Projekti

18. Listopad 2019

Projektom Istarska mreža znanja omogućen novi besplatan program osposobljavanja

Projektom Istarska mreža znanja omogućen novi besplatan program osposobljavanja

U sklopu projekta Istarska mreža znanja (UP.01.3.1.01.0086), financiranog iz Europskog socijalnog fonda/Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., kroz Poziv: Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III, razvijen je inovativni program za montera optičkih komunikacijskih mreža. Od ponedjeljka, 28.10.2019., u Diopter-otvorenom učilištu Pula polaznici se mogu osposobiti za montera optičkih komunikacijskih mreža.

Osmišljen je novi obrazovni program kojim se može lakše i brže približiti znanje svima zainteresiranim polaznicima. Pruža se suvremeni oblik nastave i učenja općenito budući da će teorijsku nastavu polaznici položiti online učenjem na Diopterovom novom portalu http://eucenje.diopter.hr.

Osim toga, pridonosi se stručnosti polaznika koji će imati specifična znanja u području telekomunikacijskih mreža temeljenih na korištenju optičkih kabela u infrastrukturi gradova, općina i naselja te optičkih instalacija u stambenim i poslovnim objektima.

Uvjeti za prijavu na besplatnu edukaciju su: nezaposlenost u trenutku prijave na edukaciju (nezaposlene muške osobe do 29. godine života, nezaposlene žene svih dobi i nezaposlene osobe s invaliditetom bez dobnih ograničenja).

Uvjeti za upis: najmanje 18 godina života, završena srednja škola te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova montera optičkih komunikacijskih mreža.

Zbog ograničenog broja polaznika, kliknite na PRIJAVU i osigurajte si mjesto na osposobljavanju za montera optičkih komunikacijskih mreža. Prijave su otvorene do 25.10.2019. godine u 19 sati. Budite dio tehnološkog tima koji će dovesti optiku i najbrži Internet u naše domove. Umrežite Nas!

Više o projektu Istarska mreža znanja možete saznati OVDJE