EU Projekti

01. Veljača 2019

U Umagu predstavljen projekt “Istarska mreža znanja”

U Umagu predstavljen projekt “Istarska mreža znanja”

U petak 1.2. održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen projekt "Istarska mreža znanja", u sklopu kojeg će pri Učilištu Umag započeti s radom Klub podrške za zapošljavanje RINI.ME

O projektu i radu kluba govorile su Tatjana Vujić, v.d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" Umag, Maja Milevoj, ravnateljica Diopter-otvorenog učilišta i Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje Instituta za razvoj tržišta rada. Aktivnosti projekta namijenjene su nezaposlenim osobama u dobi do 29 godina, ženama (svih dobi) i osobama s invaliditetom.

Nakon uspješno održanih klubova u Labinu i Puli, početak rada Kluba RINI.ME u Umagu najavljen je za 5.2. Cilj kljuba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub se odvija kroz niz grupnih i individualnih susreta, u opuštenoj i radnoj atmosferi. Sve aktivnosti su besplatne za korisnike uz mogućnost besplatnog sudjelovanja u programima obrazovanja odraslih: monter optičkih tehnologija, talijanski jezik i marketing društvenih mreža. 

Tijekom prijepodneva održana je i prezentacija kluba namijenjena zainteresiranim osobama s ciljem pružanja dodatnih informacija o projektu i radu kluba. Na prezentaciji je istaknuto iskustvo Učilišta Umag u povezivanju poslovnog i obrazovnog sektora. Spomenuto je da je na nedavno održanom Tjednu cjeloživotnog učenja bilo prilike čuti o potrebama tržišta rada te se upoznati na koji način Učilište svojim obrazovnim programima  može uspješno odgovoriti tim potrebama. Rini.me -  Klub podrške pri zapošljavanju dio je ovog „lanca“ koji će zasigurno doprinijeti većoj konkurentnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada.

Projekt „Istarska mreža znanja“ provodi Diopter - otvoreno učilište s partnerima: Pučko otvoreno učilište Labin, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Ekonomska škola Pula, udruga ZUM i Institut za razvoj tržišta rada.  Projekt se financira u sklopu Poziva: „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“.

Za dodatne informacije možete se obratiti na e – mail: istarskamrezaznanja.euprojekt@gmail.com ili info@uciliste-umag.hr. Telefon: 052/501-500 (Diopter – otvoreno Učilište) ili 098/421-022 (Maja Milevoj) i 052/741-116 (Učilište Umag).

Mediji o nama: 

HRT Radio Pula 

TV Istra 

Glas Istre