Kultura

16. Veljača 2017

“Blak” predstava Čakavske scene INK Pula uskoro u Umagu!

“Blak” predstava Čakavske scene INK Pula uskoro u Umagu!

Predstava Čakavske scene Istarskog narodnog kazališta Pula „Blak“ nastala po tekstu  književnika, publicista i prevoditelja Milana Rakovca odigrat će se u kazališnoj dvorani Učilišta Umag 23. 2. 2017.  s početkom u 19:00 sati.

Predstava je omogućena projektom Kazališna zima u Istri, program kojeg uz potporu Istarske županije realizira Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula. Glavni ciljevi ovog programa su afirmacija kazališnog stvaralaštva predstava Čakavske scene, povećanje dostupnosti  i razvoj publike u suradnji s istarskim gradovima.  

Drama BLAK, na programu Čakavske scene INK Pula za 2014. godinu, uz 100. obljetnicu Velikog rata, spaja cijelo 20.stoljeće kroz sudbinu njenih protagonista – ratnika i žrtava rata. Ive Briščić je austrougarski vojnik u 1. Svjetskom ratu, njegov unuk  Ive Briščić je hrvatski vojnik u domovinskom ratu. Toni „Caballero“ je  borac u Španjolskoj, talijanski vojnik u Albaniji, partizan u Makedoniji. Djed i unuk duboko su obilježeni ratom, i gotovo da i sada žive u ratu; djed priča unuku ratne priče s Monte Krn, unuk djedu svoje ratne priče s Male Kapele. Rat kao sudbina? Ne, rat kao prokletstvo...

Milan Rakovac, autor

Ulaznice se mogu nabaviti, u pretprodaji, u tajništvu Učilišta po cijeni od 30,00 kn ili na blagajni Učilišta, na dan predstave, po cijeni od 40,00 kn.