Kultura

09. Studeni 2017

„Djevojačka večer“ uspješnica Istarskog narodnog kazališta uskoro u Umagu!

„Djevojačka večer“ uspješnica Istarskog narodnog kazališta uskoro u Umagu!

Što se dogodi kada se muški i ženski dio obitelji, prije vjenčanja, želeći malo zabave, sasvim slučajno nađe na istom mjestu – provjerite 9. 11. 2017. u kazališnoj dvorani Učilišta s početkom u 20:00 sati. INK Pula predstavlja svoju novu uspješnicu, predstavu „Djevojačka večer“!

Zabavna i duhovita priča pripovijeda o nezaboravnoj djevojačkoj zabavi, Djevojačkoj večeri prije svadbe, u noćnom klubu s muškim striptizom. Naime, teta Iva je svojoj nećakinji Jani koja se sutradan udaje odlučila prirediti posebno iznenađenje za posljednju večer njezina izvanbračnoga života – odvesti je,  sa sestrom i najboljom prijateljicom, u klub s muškim striptizom. Četiri cure u očekivanju dobroga provoda ostaju nemalo iznenađene spoznajama do kojih dolaze tijekom večeri. Suze se izmjenjuju sa smijehom a sarkazam s nježnošću, dok svjedočimo iskrenim, alkoholom pobuđenim ispovijedima i emotivnim sučeljavanjima. Kao protuteža, na suprotnoj se strani razotkriva emotivni svijet četvorice muškarca koji se, svaki na svoj način, nose s vlastitim strahovima, strastima i spoznajama. Zahvaljujući počesto sasvim realističnim, čak i pomalo filozofijskim stavovima likova, i neformalnom, bučnom te mjestimice grubom jeziku, Simpsonava drama "Cure imaju izlazak" (Girls' Night Out), odnosno predstava Djevojačka večer Violete Tomić, kazališni je komad koji zasigurno izbjegava sladunjavost i ogorčeni cinizam na sceni pružajući nam uvid u kompleksnost ljudskih odnosa, paradoksalnost životnih situacija te neminovnost nekih zbivanja ne samo ispred, već i iza zastora pozornice noćnog kluba s muškim striptizom.

Radi se o već drugoj produkciji istog naslova INK Pula. Posljednji put predstava je u toj kući postavljena 2008., a u 2017. s novom glumačkom postavom postavlja je ista redateljica – Violeta Tomić, glumica i kazališna redateljica, koja uglavnom radi u Sloveniji i kojoj je ovo već treća režija drame britanskog pisca Davea Simpsona.

Uloge: Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović, Violeta Tomić/Nataša Kličković, Mia Krajcar, Lana Gojak, Helena Minić Matanić, Lara Živolić

Cijena ulaznice:

u pretprodaji: 30,00 kn

na dan predstave: 40,00 kn

Ulaznice se mogu rezervirati putem rezervacijskog sustava Učilišta Umag www.kinoumag.hr.

Rezervirane ulaznice, kao i one u slobodnoj prodaji, mogu se preuzeti za radnog vremena blagajne.

Radno vrijeme blagajne:

     Srijeda         18 - 19

     Četvrtak       18 - 19  (Četvrtak, na dan predstave  18 - 20)

     Petak           17 – 18 / 19:30 - 20:30

     Subota         10 – 11 / 17 – 18 / 19:30 - 20:30