Kultura

02. Listopad 2017

Nova hit predstava „Taksimetar“ Teatra Exit uskoro u Umagu

Nova hit predstava „Taksimetar“ Teatra Exit uskoro u Umagu

12. 10. 2017. s početkom u 20:00 sati zagrebački Teatar Exit u Umagu predstavlja svoju najnoviju predstavu "Taksimetar", po tekstu istaknutoga slovenskog pisca Gorana Vojnovića, angažiranom komedijom koja kroz priču o jednom zagrebačkom taksistu propituje suvremene moralne vrijednosti i razne prikrivene predrasude.

Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi, frustracije vremena u kojem živimo.

Tekst: Goran Vojnović
Adaptacija i režija: Matko Raguž
Igraju: Zijad Gračić i Robert Budak
Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana "Čefuri raus!" (2008.) i "Jugoslavija, moja domovina" (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman "Čefuri raus!" Dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova "Piran – Pirano" (2010.) i "Čefuri raus!" (2013.) te više kratkih filmova.

Cijena ulaznice:
u pretprodaji: 30,00 kn
na dan predstave: 40,00 kn

Ulaznice se mogu rezervirati putem rezervacijskog sustava Učilišta Umag www.kinoumag.hr.
Rezervirane ulaznice, kao i one u slobodnoj prodaji, mogu se preuzeti za radnog vremena blagajne.
Radno vrijeme blagajne:
     Srijeda         18 - 19
     Četvrtak       18 - 19  (Četvrtak, na dan predstave  18 - 20)
     Petak           17 – 18 / 20 -21
     Subota         10 – 11 / 20 -21