Kultura

21. Rujan 2016

Otvorenje izložbe Izbor iz Likovnog fundusa POU-a Umag povodom 60. obljetnice

Otvorenje izložbe Izbor iz Likovnog fundusa POU-a Umag povodom 60. obljetnice

Pozivamo Vas na otvorenje selektirane izložbe " Vrijeme u zrcalu", izbor iz Likovnog fundusa Učilišta Umag povodom 60. obljetnice djelovanja.

Izložbu otvaramo u četvrtak, 22. 9. 2016. u 20:00 sati,  u prostoru MMC galerije (Trg Marije i Line, Umag).

Pregledavajući radove koji su se tijekom godina našli u vlasništvu POU Umag, rodila se ideja da se formira službeni Likovni fundus. Svi radovi su fotografirani, opisani i datirani od strane djelatnika. Evidentirane su lokacije u kojima pojedini radovi stoje, npr. reprezentativni i radni prostori, a dio radova spremljen je u prostor koji zadovoljava uvjete čuvanja. Kako fundus ne bi bio neka mrtva zbirka, odlučilo se sačiniti kolektivni, selektirani likovni projekt i dio radova predstaviti javnosti.

Posebno je ovaj projekt važan jer se poklapa sa 60. godina od formiranja Pučkog otvorenog učilišta Umag. Tako se, uz obilježavanje godišnjice, predstavljaju vrijednosti koje su djelatnici godinama prikupljali. Dogodilo se preklapanje značenja naslova koji se odnosi na jubilej POU-a, ali koji uokviruje i ideju  projekta. Bez obzira na jubilarnost termina ove izložbe, radovi dozvoljavaju uobličavanje tematskog projekta čime se ujedno napravila selekcija.

Tako se dogodilo da se dio radova mogao predstaviti unutar teme. Stanje na licu mjesta dobilo je neke vrste obujmicu duboko označavajući vrijeme i prostor suvremenosti.

Autori u projektu: Nataša Bezić, Sabina Damiani, Dunja Demartini, Dražen Filipović, Saša Jantolek, Dean Kljun, Teuta Levačić, Milan Marin, Slavica Marin, Zdravko Milić, Tanja Pečanić, Iva Pevalek, Bruno Paladin, Boris Roce, Hanibal Salvaro, Vinko Šaina, Adrijana Šuran, Bojan Tankosić, Ivona Verbanac.

Izložba ostaje otvorena do 21. listopada 2016.

Radujemo se Vašem dolasku! Dobrodošli! Benvenuti!