Kultura

16. Ožujak 2017

„Pluća“ - nova uspješnica Teatra Exit uskoro u Umagu!

„Pluća“ - nova uspješnica Teatra Exit uskoro u Umagu!

24. 3. 2017., u petak, s početkom u 20 sati u kazališnoj dvorani Učilišta Umag igra nova uspješnica Teatra Exit -  predstava „Pluća“ . Predstava je nastala u koprodukciji s Gradskim kazalištem Sisak, u režiji Aide Bukvić po tekstu suvremenog britanskog pisca Duncana Macmillana.

Predstavu nosi dvoje glumaca.  Odlična, nezaboravna  i majstorski odrađena uloga Jadranke Đokić koja igra osjećajniju polovicu para i također odličan Amar Bukvić u ulozi realnije polovice para!

Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva on „predloži dijete“. A ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalo prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena doke se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi život. (Aida Bukvić, redateljica)  

Dobrodošli! Benvenuti!

 

ULAZNICE:

U pretprodaji: 30,00 kn 

blagajna Učilišta: 21., 22. i 23. 3. 2017.

11:00-12:00 i 18:00-19:00

 
Na dan predstave: 40,00 kn

blagajna Učilišta: 24. 3. 2017., 19:00-20:00