Kultura

14. Srpanj 2016

Urnebesna komedija “Ne plaćamo! Ne plaćamo!” na najsmješniji dan u godini u Učilištu Umag

Urnebesna komedija “Ne plaćamo! Ne plaćamo!” na najsmješniji dan u godini u Učilištu Umag

Ovoga petka u kazališnoj dvorani Učilišta s početkom u 20:00 sati, na najsmješniji i najzabavniji dan u godini 1. travnja., ne propustite urnebesnu komediju "Ne plaćamo! Ne plaćamo!" o ljudima na rubu egzistencije talijanskog nobelovca Darija Foa.

Priča govori o dva para: mlađem i starijem, što se na svakakve načine snalaze u neimaštini...

Zaplet nastaje u trenutku kada se žene i susjede, domaćice: Ana i Ivana, vraćaju iz supermarketa u kojemu se dogodila pobuna kupaca zbog lažno oglašene rasprodaje. U zbrci koja tad nastaje svatko uzima što stigne, pa tako i supruge lučkih radnika, Luke i Ivana, podliježu iskušenju i vraćaju se kući s „povoljno“ nabavljenim potrepštinama, glumeći lažnu trudnoću i skrivajući ispod haljina ukradene namirnice.

Ali, kako na to reagiraju trgovci, sredina, muževi, kako sindikalci i legalisti?! Loše, naravno! Naročito kad se u istragu uplete inspektor, policija, a pojavi se odnekud i senilni otac pa čak i jedan pogrebnik! Otetu robu treba, ipak, nekako zadržati, sakrit (ili vratiti)! I tu kreće vatromet komedijskih situacija...

Predstavu je režirao Ivica Kunčević, a likove utjelovljuju poznati hrvatski glumci; Žarko Potočnjak, Biserka Ipša, Pero Juričić, Tara Rosandić i Ivica Pucar.