Kultura

11. Svibanj 2017

Vrhunske klape na 14. susretu klapa u Umagu

Vrhunske klape na 14. susretu klapa u Umagu

Slaveći zaštitnika grada Umaga, Pučko otvoreno učilište “Ante Babić“ i klapa Lungomare uz potporu Grada Umaga organiziraju 14. Susret klapa "sv. Pelegrin" koji će se održati u subotu, 20. 5. 2017. s početkom u 20:00 sati u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Umag.

Na ovogodišnjem susretu, uz domaćina, klapu LUNGOMARE koja broji 26. obljetnicu svog uspješnog djelovanja, nastupaju poznate, višestruko nagrađivane klape poput klape KASTAV iz Rijeke, koja je osvajač niza nagrada, uključujući 1. nagradu stručnog žirija u kategoriji Folklor na 11. Međunarodnom zborskom natjecanju i festivalu The Singing World 2015. u St. Peterburgu. Klapa VINČACE iz Novog Vinodolskog koja je svoj rad okrunila prvim mjestom po ocijeni stručnog žirija na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, zatim klapa STINE koja je prethodne godine osvojila 1. nagradu stručnog žirija na Večeri debitanata 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš.

Iz Triblja s Otoka Krka dolazi nam Klapa TIĆ, s Lastova Klapa FUMARI, a iz Zadra klapa MUNITA koja je na večeri novih skladbi Festivala dalmatinski klapa 2015. u Omišu nagrađena 3. mjestom stručnog suda.

U Umag nam stižu i klapa ĐIRATA iz Zagreba dobitnica 1. nagrade Večeri novih skladbi Omiškog Festivala dalmatinskih klapa 2014. te iz obližnjeg Buzeta, višestruko nagrađivana, prijateljska klapa PINGUENTUM.

Snagu s muškim klapama odmjerit će i renomirane ženske klape iz Rijeke, a to su ženska klapa LUKA koja je pobjedu na Omiškom festivalu ostvarila čak 5 puta i klapa VIDULICE.

Važno je napomenuti da se ove godine ulaz na 14. Susret klapa „Sv. Pelegrin“ neće naplaćivati te da će biti slobodan za sve zainteresirane!

Dobrodošli! Benvenuti!