Obrazovanje

18. Ožujak 2020

Učilište Umag nastavlja svoje aktivnosti online nastavom!

Učilište Umag nastavlja svoje aktivnosti online nastavom!

Novonastale okolnosti iziskuju promptnu prilagodbu i fleksibilnost gotovo svih, pa tako i djelatnosti obrazovanja odraslih. Nakon pripremnih aktivnosti, a u želji da polaznici obrazovnih programa uspješno i kvalitetno nastave s učenjem, Učilište Umag krenulo je s provedbom nastave na daljinu. 

Primjenom tehnologije, raznovrsnih ICT alata i raspoloživih inovativnih rješenja, učenje na daljinu (engl. distance learning) predstavlja optimalno rješenje s ciljem kvalitetnog nastavka nastavnih programa.

Tako je od utorka 17.3. uspješno nastavljena realizacija tečaja talijanskog jezika A2 stupanj. Uz znatan trud i angažman za pripremu nastavnih aktivnosti i probnu nastavu, profesorica Erika Blašković u suradnji s dinamičnim i fleskibilnim polaznicima tečaja, održala je prvu online nastavu. Nastava je bila zanimljiva i veoma interaktivna, održana je i video konferencija, a prvi dojmovi polaznika veoma su pozitivni. Za kvalitetno i multimedijsko provođenje nastave odabrana je platforma Ding Talk, jedna od platformi preporučenih od strane UNESCO-a za provođenje nastave na daljinu. 

U tijeku su pripremne aktivnosti za nastavak i drugih pojedinih obrazovnih programa učenjem na daljinu, o čemu ćemo naše polaznike pravovremeno obavijestiti. 

Čestitke profesorici i vrijednim polaznicima i puno uspjeha u nastavku online učenja! 

 

L'UPA di Umago inizia con la realizzazione delle attività didattiche a distanza. Il corso della lingua italiana - livello A2 ha iniziato le proprie attivita` online e le prime impressioni sono ottime. Congratulazioni alla professoressa Erika Blašković e tutti i corsisti! 

Sono in corso le attivita` di preparazione per gli altri corsi e programmi. Seguiteci per scoprire ulteriori novita`!