Obrazovanje

30. Travanj 2020

Uspješno provedeno vrednovanje na daljinu!

Uspješno provedeno vrednovanje na daljinu!

Sukladno uputama resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih o provedbi nastave i vrednovanja na daljinu u sustavu obrazovanja odraslih, Učilište Umag promptno je reorganiziralo i prilagodilo provedbu određenih nastavnih aktivnosti. 

Tako su u tjednu od 14. 4. do 17. 4. polaznici tečajeva stranih jezika (talijanski A1 stupanj te njemački jezik A1 i A2 stupanj) ponavljali gradivo i pripremali se za završnu provjeru znanja. Naknadno su im se priključili i polaznici tečaja talijanskog jezika A2 stupanj. Od 20. 4. provedena je pismena i usmena završna provjera znanja stranih jezika po grupama i sukladno definiranom rasporedu. Za provođenje aktivnosti ponavljanja i  vrednovanja na daljinu, Učilište Umag odabralo je platformu Ding Talk, koju su polaznici Učilišta uspješno savladali uz veliki angažman njihovih profesorica Tamare Prekalj, Gordane Barnjak i Vesne Cindrić te zahtjevnu organizacijsku i tehničku podršku tima Učilišta predvođenog profesoricom Erikom Blašković. Dana 30. 4. zaključene su završne provjere znanja stranih jezika gore navedenih stupnjeva, pri čemu su svi polaznici koji su izašli na ispit, uspješno položili ispit usprkos ovim izvanrednim okolnostima.

Učilište Umag uspješno je odgovorilo novom izazovu i iskoristilo mogućnosti i prednosti nastave na daljinu, zahvaljujući digitalnim kompetencijama svojeg tima i vanjskih suradnica te primjenom raspoloživih digitalnih alata i platforme. Pokazalo se da su usprkos izvanrednim uvjetima u kojima se nastava izvodi, dobro iskorištene mogućnosti i prednosti nastave na daljinu, primjenom odgovarajuće ICT  alata i platformi koje podržavaju virtualno okruženje za učenje.

Zahvaljujemo profesoricama na uloženom angažmanu i trudu te čestitamo svim polaznicima na ostvarenom uspjehu!

U nastavku prenosimo nekoliko zanimljivih trenutaka  s polaganja ispita online!

 

A fine aprile si sono conclusi con successo gli esami finali delle lingue straniere (corsi di lingua italiana e tedesca, livello  A1 e A2). Gli esami si sono svolti a distanza usando la piattaforma Ding Talk con il supporto organizzativo e tecnico della professoressa Erika Blašković e l' aiuto e disponibilita` delle rispettive professoresse.

Congratulazioni a tutti i corsisti ed alle loro professoresse!