Kultura

13. Rujan 2016

Maša i medvjed dolaze ponovo u Istru

Maša i medvjed dolaze ponovo u Istru

Nakon hit dječje predstave Maša i medvjed koja je u izvedbi beogradskog Mašinog pozorišta rasprodala dvorane diljem Hrvatske i regije, iz kuhinje istog tetra dolazi nam novi nastavak popularne predstave za djecu pod nazivom Dvije Maše medu plaše, u organizaciji Spotlight j.d.o.o.

I ova je predstava u trajanju od 45 minuta u potpunosti prilagođena dječjem uzrastu, a važno je naglasiti kako je glavni cilj postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije. 

U predstavi se pojavljuje čarobnica Veca koja se Medi lažno predstavi kao Maša te na taj način unese zbrku u njihov harmonični šumski svijet.  Zajedno doživljavaju brojne komične zgode te na kraju uz pomoć djece iz publike uspiju prebroditi nesporazume i ponovno dovesti red u šumu. Uz Mašu, medvjeda i Vecu, u predstavi se pojavljuje i čarobnjak Zloćko Boćko.

Zanimljiva i dinamična, posebna po tome što potiče na interakciju i uključivanje, predstava je djelo Saše Pantića, srpskog glumca, scenarista i redatelja koji je režirao je više od 15 dječjih predstava. Likove utjelovljuju glumci Milica Čalija, Marijana Glušac,  Andrija Kovač, Aleksandar Radović, dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Četkovića.