Učilište

08. Studeni 2016

Osma NOĆ KAZALIŠTA u Umagu!

Osma NOĆ KAZALIŠTA u Umagu!

Učilište Umag je za ovogodišnju NOĆ KAZALIŠTA koja će se održati u subotu 19. 11. 2016. pripremilo zanimljiv program!

Osma noć kazališta u Umagu ima i popratni program za najmlađe!

Naime, 19. 11. s početkom u 11:00 sati pozivamo naše najmlađe da posjete kazališnu dvoranu Učilišta i predstavu, nastalu prema tekstu jednog od najpoznatijih djela za djecu Branka Ćopića, „Ježevu kućicu“ kazališta Smješko. Predstava je mali mjuzikl, a glazba je originalna glazba iz audio zapisa, nastalog prije 20 godina, na kojoj su odrasle mnoge generacije.

 

Istoga dana s početkom u 19:00 sati, također u kazališnoj dvorani Učilišta Umag, održat će se hit komedija „Vesele žene Hrvatske“ u izvedbi izvrsnih glumica Matije Prskalo i Jadranke Elezović.

Pet situacija, dva grada, jedno selo, deset žena, a samo dvije glumice! Iza naslova koji podsjeća na naslov glasovite Shakespearske komedije, krije se domaći humor scenarista Matka Elezovića. U svom novom komadu pokazuje kratke inserte iz svakodnevnog života pet žena iz naših krajeva. To su čistačice sa Zrinjevca, majke ne baš sjajnih učenika, vlajne koje muče generacijske razmirice, dubrovkinje čiji su sinovi objavili vjeridbu i starice što se spremaju na estetsku operaciju. One su lucidne, hrabre, lukavo snalažljive i naravno iznimno duhovite!

Ulaz na predstave je slobodan!

Dobrodošli! Benvenuti!