Učilište

25. Siječanj 2019

Pobjednik Start-up akademije polaznik Učilišta Umag – Danijel Korenika

Pobjednik Start-up akademije polaznik Učilišta Umag – Danijel Korenika

Il vincitore dell'Accademia Start-up è Danijel Korenika – corsista dell'UPA di Umago 

Završna konferencija prvog izdanja Start-up akademije održana je jučer, 24.01. u prostorima Istarske razvojne agencije s više od 70 sudionika. 

Podsjetimo, Start up akademija, u organizaciji Start up udruge i IDA-e, te gradovima  Buzet, Umag, Pula, Poreč, Rovinj, Labin i općinama Svetvinčenat i Medulin, održala se u 7 gradova i općina Istarske Županije, s ukupno 313 polaznika.

U trodnevnoj edukaciji u Umagu, u suradnji s Gradom Umagom i Agencijom Razum, sudjelovalo je oko 45 polaznika koji su predstavili svoje poslovne planove i poduzetničke ideje. Osim polaznika, projektu se odazvao velik broj stručnjaka iz različitih područja te uspješni poduzetnici koji su svojim savjetima i znanjem dali podršku svima koji žele ući u poduzetnički svijet.

Ukupno 19 polaznika, polufinalista iz prethodnih ciklusa Akademije, imalo je priliku predstaviti svoje poduzetničke ideje i planove. Natjecatelji su na raspolaganju imali 3 minute da predstave svoju ideju pred uzvanicima i stručnim žirijem u sastavu: Selme Smajić (Ures Umag), Vanje Andrića (mentor pri Tehnološki park Zagreb), Andrijane Zovko (Zagrebačka banka) i Svenom Maričićem (mentor pri UNIPU, UNIRI, SPIN i STARTUP inkubator).

Rezultati su sljedeći: 

1. hos.PET.ality – Danijel Korenika – Umag
2. Stapp - Ines Pruginić, Matea Selimović i Patricia Šverko – Pula
3. BikeTouring Pazin – Tedi Zgrablić – Pazin
 

Danijel Korenika polaznik je Srednjoškolskog programa za zanimanje Komercijalist u Učilištu Umag, trenutno je na 4. godini. Na nagovor mentorice, profesorice Antonele Frank Medica te kolega iz razreda, predstavio je svoju ideju u Umagu, te se dobrim rezultatom plasirao u finale gdje je osvojio prvo mjesto!

Riječ je o mini hotelu za kućne ljubimce pod nazivom ''Hos.PET.ality'' u kojem će se ''članovi obitelji'', kako kaže Danijel, osjećati sigurno, zbrinuto i voljeno, a za čiju je realizaciju utvrđen veliki tržišni potencijal.

„Sudjelovanje u Start-up akademiji je bilo jako lijepo iskustvo, upoznao sam jako puno kreativnih ljudi s odličnim idejama. Ja sam se priključio pitchu na nagovor kolegica i mentora iz Učilišta, svakako nisam očekivao pobjedu. Ideja je još uvijek samo ideja, ali ovakvo ohrabrenje poticaj mi je za njezinu realizaciju.” – Danijel Korenika (izvor: Inspire.me) 

Naš poduzetan i vrijedan Danijel već je otvorio Facebook stranicu te vas pozivamo da ga podržite lajkom OVDJE 

Danijela su u Puli podržali Slaviša Šmalc (Privremeni pročelnik za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Umaga), Ilirijana Croata Medur (Ravnateljica Agencije Razum Umag), kolege i polaznici Učilišta Umag te polaznici Start-up akademije Umag.

Proglašenje se održalo u The Shipyard Pubu, gdje je pobjedniku uručena novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn i prijenosno računalo.

Čestitamo našem polazniku te mu želimo puno uspjeha i sreće u daljnjoj realizaciji poduzetničke ideje!

Congratulazioni vivissime e un augurio di tanta fortuna e successo nella realizzazione del progetto!

Izvor fotografija: Glas Istre, Udruga Start-up, POU Ante Babić Umag