Učilište

07. Listopad 2019

Predstavnici istarskih učilišta sudionici radionice “Flipped Classroom”

Predstavnici istarskih učilišta sudionici radionice “Flipped Classroom”

Posljednjeg dana 13. Tjedna cjeloživotnog učenja održana je 2. diseminacijska radionica u okviru projekta BE.CO.ME. financiranog iz programa Erasmus+.

Dan je bio posvećen radnom druženju s kolegama iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja - Rovigno, Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan - Dignano, Pučkog otvorenog učilišta Labin i Diopter- otvorenog učilišta Pula. Tjedan cjeloživotnog učenja je po prvi puta spojio ravnatelje i djelatnike u obrazovanju odraslih koji su bili u ulozi polaznika „Obrnute učionice“. Voditeljice radionica, djelatnice Učilišta Umag Erika Blašković i Antonela Frank Medica prenijele su kolegama dio svojih znanja i kompetencija iz područja upravljanja razredom i organizacije nastave stečenih na strukturiranom treningu u okviru mobilnosti nedavno realizirane u Španjolskoj. Tema radionice bila je primjena inovativne metode poučavanja poznate pod nazivom „Obrnuta učionica“ (engl. Flipped classroom).  Kolege iz istarskih učilišta, sjajni kako u poslu, tako i u kreativnosti, radionicu su učinili izuzetno zanimljivom i dinamičnom.


Tijekom radionice iz Zagreba se javila gđa. Marija Pavlović Bolf, viša stručna savjetnica u Odjelu za obrazovanje odraslih u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Gđa. Pavlović Bolf predstavila je program Erasmus+ te istaknula njegove prednosti za obrazovne ustanove.
 

Zahvaljujemo kolegama-sudionicima radionice na odazivu i sudjelovanju!