Učilište

05. Srpanj 2022

Školska godina 2021./2022. - ukratko

Školska godina 2021./2022. - ukratko

Iza nas je još jedna izazovna školska godina u kojoj smo se postepeno vraćali uobičajenom načinu izvođenja nastave i okupljanja, no još uvijek uz mnoga ograničenja vezana za korona-mjere. Uspjeli smo odraditi 7 formalnih programa, koje je pohađalo 80 polaznika, pa tako od ove godine imamo nove knjigovođe, njegovateljice, masere i buduće komercijaliste koji su na dvogodišnjoj dokvalifikaciji/prekvalifikaciji. Odrađivali smo kontinuirano i dopunsku izobrazbu iz područja zaštite bilja, učili smo talijanski, engleski i hrvatski jezik, uz financijsku potporu Grada Umaga i Istarske županije, a i naši seniori Učilišta za treću životnu dob su se napokon okupili u većem broju te smo posjetili izuzetnu izložbu Vlahe Bukovca u Klovićevim dvorima. Uvijek aktivne „Zvjezdice 50+“ zabilježile su niz zapaženih plesnih nastupa.

Naš projekt EDIT (Erasmus + KA2 - Strateška partnerstva) razvijao se prema planu, uz dva sastanka menadžment timova uživo, u Hrvatskoj i Španjolskoj. Partnerima iz Njemačke, Estonije i Španjolske potrudili smo se biti dobri domaćini, na čemu nam je španjolski tim uzvratio na najljepši mogući način te smo osim radnog dijela, obišli egzotičnu Gran Canariju i uživali u delicijama ovog prekrasnog otoka. Radni dio EDIT-a se odvijao po planu, Curriculum za instrukcijske dizajnere u obrazovanju odraslih je izrađen te je u Umagu odrađen jedan dio edukacije budućih  trenera.

Bili smo domaćini Zavodu Burja i Ljudskoj univerzi Ormaž, koji su u sklopu mobilnosti (Erasmus + KA1) odabrali upravo našu ustanovu za razmjenu ideja i suradnju u području obrazovanja odraslih.

Imali smo bogat Tjedan cjeloživotnog učenja te niz webinara za buduće poduzetnike u sklopu našeg projekta „Ready4Business“. I ove školske godine u prostorijama učilišta održavali su se tečajevi slovenskog jezika u organizaciji SKD „Ajda“, Dramska radionica u organizaciji Ustanove FESTUM te zanimljiv projekt Kulturne Udruge Mladih Fobija - „Uključi mozak“. U suradnji s Gradskom knjižnicom Umag organizirali smo ciklus online radionica pod nazivom „MIR kao nasušna potreba“- razgovori srijedom, koje je vodio iskusni mirovni edukator Goran Božičević.

Kako je izgledala školska 2021./2022. godina možete pogledati u sljedećem kratkom videu: Video šk. god. 2021./2022.