Obrazovanje

Plesne radionice – plesna skupina “Zvjezdice 50 plus” (kreativno–rekreativna sekcija)

 • Cilj: očuvati motoričke funkcije, poboljšati tjelesnu kondiciju, uz glazbu i druženje promovirati ples i plesne koreografije
 • Trajanje: cijelu godinu
 • Dinamika: 2 puta tjedno
 • Vrijeme: u večernjim satima
 • Cijena: 200,00 kn po polugodištu

Započinje program osposobljavanja za samostalnog knjigovođu/knjigovotkinju

Nakon upisnog ciklusa tijekom siječnja i veljače, u utorak 2.3. započinje program osposobljavanja za samostalnog knjigovođu / knjigovotkinju

Ukoliko se odlučite za upis u ovaj koristan i izuzetno primijenjiv program, stignete se priključiti grupi. Za upis je potrebna sljedeća dokumentacija: 

 • preslik domovnice
 • preslik rodnog lista
 • preslik zadnje svjedodžbe ili diplome

Za sve dodatne informacije slobodno nas nazovite na tel. 720 370 ili 741 116 ili pošaljite e-mail na info@uciliste-umag.hr . 

Osnove aroma i fitoaromaterapije - NOVO!!!

Što je važno znati o eteričnim uljima, njihovom djelovanju i pravilnoj pripremi, o biljnim lijekovima i dodacima prehrani, koja je veza između feng shuia i aromaterapije i još puno zanimljivosti, možete naučiti na našem novom tečaju koji započinje u četvrtak 4. 3. 2021. 

Predavačica: Marina Duić-Manojlović, fitoaromaterapeut 

Ukupno trajanje tečaja: 25 sati. 

Dinamika rada:  dva puta tjedno. 

Termini: utorak i četvrtak od 17 h – 20 h. 

Cijena tečaja:  700 kn

Više informacija o edukaciji možete saznati na tel. 720 370 ili 741 116. 

Dopunska izobrazba o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, za sve korisnike kojima uskoro istječe valjanost iskaznice, organizira dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida. 

Sljedeća grupa dopunske izobrazbe održat će se u svibnju 2021. godine. 

PRIJAVA: 

Potrebno je donijeti: fotokopije stare iskaznice i osobne iskaznice, te 250,00 kn za troškove izobrazbe i izradu nove iskaznice.

 Na predavanju je obvezno nošenje maski, a poštivanje ostalih epidemioloških mjera osigurat će Učilište.

 

Više informacija 

Ciklus webinara s Naike Dapiran

Potaknuto velikim interesom i uspjehom prvog ciklusa iz jeseni 2020. godine, Učilište Umag organizira novi ciklus webinara s Naike Dapiran. Odaberite željenu temu i pristupite online prijavi putem poveznice u nastavku. 

Teme:

29. 1. 2021. Kako osnažiti sebe                                        PRIJAVE ZATVORENE

12. 2. 2021. Narcizam u ljubavnim odnosima           PRIJAVE ZATVORENE

26. 2. 2021. Tajna građe ljudskog tijela                        PRIJAVE ZATVORENE 

Prijave su otvorene do dana prije održavanja webinara ili do popunjenja raspoloživih mjesta. 

Vi invitiamo a seguire il nuovo ciclo di webinar con Naike Dapiran! 

Uručena uvjerenja samostalnim knjigovođama

Po završetku programa osposobljavanja za poslove samostalnog knjigovođe/knjigovotkinje, u trajanju od 120 nastavnih sati, u utorak, 16.2., ravnateljica Učilišta Umag, Tatjana Vujić, uručila je  polaznicama programa uvjerenja o osposobljenosti. Iskrene čestitke svim vrijednim i uspješnim polaznicama uz želju za puno sreće i uspjeha u radu na novom poslu. Posebna zahvala suradnici Učilišta, profesorici Dolores Mihelić Malbašić, na nesebičnom prenošenju znanja i velikom trudu prilikom održavanja dijela nastave na daljinu. 

U tijeku su prijave za novu grupu samostalnih knjigovođa čiji je početak planiran za ožujak. Prijave su moguće putem online prijavnice, e-mailom na info@uciliste-umag.hr ili na tel. 052 741 116. 


Martedi` 16 febbraio si è concluso il corso di formazione professioniale in contabilità con la consegna dei certificati alle partecipanti. Congratulazioni vivissime alle corsiste ed un ringraziamento speciale alla nostra collaboratrice Dolores Mihelić Malbašić per l'impegno e dedizione dimostrati. 
Sono in corso le iscrizioni al nuovo ciclo previsto per l' inizio del mese di marzo. Le iscrizioni sono aperte tramite il modulo d' iscrizione online, all' indirizzo e-mail info@uciliste-umag.hr oppure telefonicamente al numero 052 741 116. 

Uspješno završen program osposobljavanja za masere

U petak 12.02. održana je dodjela uvjerenja o osposobljenosti polaznicima programa osposobljavanja za masere. Nakon više od tri mjeseca učenja, terorijske i praktične nastave te završne provjere znanja, program je uspješno završilo 8 polaznika. Tijekom 150 sati nastave polaznici programa stekli su odlično znanje i vještine klasične masaže uz stručno mentorstvo vrhunskih predavača, kojima se iskreno zahvaljujemo i veselimo budućoj suradnji. Čestitke svim polaznicima uz najljepše želje za puno uspjeha u budućem poslu. 

Dopo un periodo di tre mesi di intenso studio teorico e pratico, si e` concluso il programma di abilitazione per massaggiatori. Congratulazioni a tutti i partecipanti del corso ed un ringraziamento particolare agli insegnanti. 

Novi ciklus upisa

U Učilištu Umag započeo je novi ciklus upisa za programe čiji je početak planiran od veljače 2021. godine. 

Na raspolaganju su sljedeći obrazovni programi: 

1. Programi osposobljavanja za obavljanje poslova:  

 • barmena
 • samostalnog knjigovođe / knjigovotkinje
 • masera / maserke
 • njegovatelja / njegovateljice

2. Tečajevi stranih jezika, u trajanju 70 sati (1 modul):

 • talijanski jezik
 • engleski jezik
 • njemački jezik 

Vašu prijavu možete poslati putem online prijavnice, elektroničkom poštom na info@uciliste-umag.hr ili pozivom na tel. 052 741 116. 

Sretni blagdani! Buone feste!

 

Najljepše čestitke za nadolazeće blagdane!
Buone feste a tutti e felice inizio 2021!

Završen prvi ciklus edukacije Ready4Business

Novitet ove jeseni u Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag bila je edukacija Ready 4 Business.  Riječ je o ciklusu radionica u okviru kojeg se na praktičnim primjerima i vježbama učilo o različitim modelima, vještinama i alatima koji su primjenjivi u poslovnom planiranju i digitalnom marketingu.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera edukacija je održana od 24. 11. do 10.12., a tijekom tog razdoblja realizirana su tri modula sa sljedećim temama:

 • Poslovno planiranje - nulti korak pametnog poslovanja
 • Istraživanjem tržišta do ključnih informacija
 • Implementacija marketing plana
 • Financijsko i društveno odgovorno planiranje
 • Digitalni Marketing u poslovanju
 • Digitalni Marketing Case Study

Voditeljice radionica bile su Antonela Frank Medica, univ.spec.oec., Tamara Sapanjoš, mag.oec., Lejla Rizvanović, mag.oec. te gostujući predavač Momir Dragišić, poslovni savjetnik i start - up mentor.

Projekt Ready 4 Business  financirao je Grad Umag iz sredstava namijenjenih razvoju kompetencija mladih, dok su polaznici participirali iznosom od 300,00 kn, tj. 10%-tnom vrijednošću ukupne edukacije.

U svrhu razvoja novih kompetencija i vještina iz područja poduzetništva, za sljedeću godinu Učilište Umag već planira nove edukativne programe s brojnim novitetima te zanimljivim i primjenjivim sadržajima.

U tijeku program edukacije “READY4BUSINESS”

Polaznici su do sada odradili prvi Modul: Poslovno planiranje – nulti korak pametnog poslovanja i Istraživanjem tržišta do ključnih informacija, koje su uz stručne prezentacije i zanimljive praktične vježbe vodili naši eksperti Antonela Frank Medica, univ.spec.oec. i Tamara Sapanjoš, mag.oec.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, „READY 4 BUSINESS“ nastavlja s radom i idućeg tjedna s drugim Modulom, a teme su: Implementacija marketing plana i Financijsko i društveno odgovorno poslovanje. 

Rispettando le misure adottate, si e' realizzato il primo Modulo moderato dalle relatrici Antonela Frank Medica, univ.spec.oec. e Tamara Sapanjoš, mag.oec. 

Il programma continua la settimana prossima con il Modulo ''Marketing plan'' e ''Pianificazione finanziaria e responsabilita’ sociale'' 

EDIT (Skilled Instructional Designer in Adult Education)

Kreće realizacija novog Erasmus+ projekta - EDIT !

POU ''Ante Babić'' Umag  novim Erasmus + projektom, zajedno s Estonijom, Njemačkom i Španjolskom,  kreće u izazov strateškog partnerstva za inovacije  - razvijanje kurikuluma za instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih 

Dana 19.11.2020. Učilište Umag potpisalo je Ugovor o suradnji na projektu pod nazivom EDIT (Skilled Instructional Designer in Adult Education) s ustanovama za obrazovanje odraslih iz Estonije, Njemačke i Španjolske.

Projekt se provodi u sklopu programa Erasmus+ Strateška partnerstva za inovacije, te predstavlja iskorak u provođenju projekata Učilišta Umag budući da po prvi puta provode projekt s europskim partnerima.

Cilj projekata ključne mjere Strateških partnerstava za inovacije jest razvoj intelektualnih rezultata koji moraju zadovoljiti kvalitetom te ostvariti potencijalno značajan učinak ne samo na razini organizacije, već i izvan organizacija i pojedinaca koji izravno sudjeluju u projektu (npr. na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj, a po mogućnosti i europskoj razini).

Opći cilj projekta EDIT jest potaknuti razvoj instrukcijskog dizajna u obrazovanju odraslih na način da će predstavnici organizacija i ustanova obrazovanja odraslih iz Hrvatske, Estonije, Njemačke i Španjolske razviti Kurikulum za instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih.

Specifični ciljevi projekta jesu edukacija trenera za Instrukcijskog dizajnera u vidu šestodnevnog treninga koji će se održati u Hrvatskoj, u Učilištu Umag, na kojemu će sudjelovati 2 zaposlenika svake partnerske zemlje. Nakon edukacije trenera, te razvoja materijala i Priručnika za instrukcijskog dizajnera, svaka će partnerska zemlja provesti edukaciju u svojim ustanovama za 10 nastavnika – suradnika. Time će se povećati kompetencije dionika u obrazovanju odraslih a kvaliteta nastave će se značajno povećati. Planiranim aktivnostima otvara se put razvoju instrukcijskog dizajna u obrazovanju odraslih, što je naročito važno u vremenima sve češćeg izvođenja nastave na daljinu.

Važno je napomenuti da će svi intelektualni rezultati razvijeni projektom, uključujući kurikulum, priručnik te nastavne materijale, biti dostupni javnosti na web stranici projekta te se time osigurava diseminacija i otvoreni pristup resursima zainteresiranim dionicima u obrazovanju odraslih, ali i svima čije se poslovanje veže uz razne oblike obrazovanja  i edukacije odraslih. 

Projekt EDIT sufinanciran je iz programa Erasmus+, u ključnoj mjeri Strateška partnerstva za inovacije, u ukupnom iznosu od 122.450,00 EUR.

Partneri na projektu su organizacije odnosno ustanove za obrazovanje odraslih: OÜ Innowise (Estonija), Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V. (Njemačka), Cead Professor Félix Pérez Parilla (Gran Canaria, Španjolska) i Pučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' Umag (Hrvatska).

Trajanje projekta je 34 mjeseca, te se njegovo zaključenje očekuje u srpnju 2023. godine.  

 

L'UPA ''Ante Babić'' Umago annuncia una nuova collaborazione con l'Estonia, Germania e Spagna, nell'ambito del programma Erasmus+, azione chiave 2: Partenariati strategici per l'innovazione – lo sviluppo del Curriculum per il Progettista didattico

Il progetto EDIT ((Skilled Instructional Designer in Adult Education) prevede la collaborazione con istituzioni ed organizzazioni di formazione adulti europee sul tema di Progettazione didattica.  

I Partenariati strategici sono progetti di cooperazione transnazionale volti  a sviluppare risultati innovativi e/o svolgere un’intensa attività di disseminazione e di valorizzazione di modelli o idee innovative esistenti.

L'obiettivo generale del progetto EDIT è favorire lo sviluppo della progettazione didattica nell'istruzione degli adulti. A tale scopo i partner – organizzazioni ed istituzioni di formazione adulti dall'Estonia, Germania, Spagna e Croazia – svilupperanno il Curriculum per il Progettista didattico.

Il progetto EDIT è finanziato nell'ambito del programma Erasmus+, Azione chiave 2 – Partenariati strategici per l'innovazione, con la somma complessiva di 122.450,00 EUR.

I partner coinvolti rappresentano organizzazioni di istruzione adulti: OÜ Innowise (Estonia), Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V. (Germania),  Cead Professor Félix Pérez Parilla (Gran Canaria, Spagna) e Università popolare aperta ''Ante Babić'' Umago (Croazia).

Il progetto ha la durata di 34 mesi ed è prevista la sua conclusione nel mese di luglio dell'anno 2023.

Održana završna konferencija projekta REI II

Dana 9. 11., putem online platforme, održana je završna konferencija EU projekta REI II
Na konferenciji su, uz nositelja projekta - Istarsku županiju (Upravni odjel za gospodarstvo), sudjelovali predstavnici partnera te su sudionicima predstavljene realizirane projektne aktivnosti. 

Kratki opis projekta:

Naziv projekta: REI II
Kod projekta: UP.01.3.1.01.0021
Nositelj projekta:  Istarska županija ( provodi: Upravni odjel za gospodarstvo )
Izvor financiranja: Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Ukupna vrijednost projekta:  1.943.942,76 kuna
Iznos EU potpore:  1.943.942,76 kuna
Razdoblje provedbe projekta: 14.05.2018. - 14.11.2020.

Priopćenje za medije 

READY 4 BUSINESS - poslovno planiranje i digitalni marketing

READY 4 BUSINESS je ciklus radionica u okviru kojeg se na iskustveni način uči o različitim modelima, vještinama i alatima iz poslovnog svijeta. Program stavlja poseban naglasak na iskustveno učenje koje će Vas osposobiti za korištenje predstavljenih znanja u Vašem poslovanju i poslovnom okruženju općenito.

Edukacija će se održavati kroz 3 tjedna: od 24.11. do 10.12.2020.
Utorkom i četvrtkom sa početkom u 17h
Mjesto održavanja: POU Umag, Dvorana br. 3

Iskustveni pristup učenju i svladavanju novih znanja, tehnika i alata je ono što ovu edukaciju čini jedinstvenom te izrazito korisnom za polaznike. Svi moduli uključuju aktivnosti i sadržaje koji su praktično primjenjivi u poslovanju.

U edukaciji stavljamo naglasak na praktične primjere, stoga će svi polaznici biti uključeni u aktivno sudjelovanje kroz vježbe uz primjenu novih znanja, alata i tehnika.

MODUL 1 utorak 24.11. i četvrtak 26.11.2020., 17:00 - 20:30 h
MODUL 2 utorak 01.12. i četvrtak 03.12.2020., 17:00 - 20:30 h
MODUL 3 utorak 08.12. i četvrtak 10.12.2020., 17:00 - 20:30 h

 

KLJUČNE TEME EDUKACIJE:

M1: Poslovno planiranje - nulti korak pametnog poslovanja

voditeljica: Antonela Frank Medica, univ.spec.oec.

M1: Istraživanjem tržišta do ključnih informacija

voditeljica: Tamara Sapanjoš, mag.oec.

M2: Implementacija marketing plana

voditeljica: Tamara Sapanjoš, mag.oec.

M2: Financijsko i društveno odgovorno planiranje

voditeljica: Antonela Frank Medica, univ.spec.oec.

M3: Digitalni Marketing u poslovanju

voditeljica: Lejla Rizvanović, mag.oec.

M3: Digitalni Marketing Case Study

voditeljica: Lejla Rizvanović, mag.oec.

 

Na edukaciju se možete prijaviti OVDJE.  Prijave se zatvaraju dan prije početka održavanja edukacije, ukoliko se mjesta ne popune prije.

Edukacija je financirana sredstvima Grada Umaga, a za sudjelovanje potrebno je uplatiti participaciju u iznosu od 300,00 kn, tj. 10% ukupne vrijednosti edukacije.

Učilište osigurava edukaciju poštujući sve propisane epidemiološke mjere te je spremno za izvođenje edukacije u fizičkom i online obliku.

Sve dodatne informacije možete dobiti svakim radnim danom od 8 do 20h na broj telefona: 052 741 116 ili mail info@uciliste-umag.hr.

 Broj polaznika je ograničen, stoga se prijavite na vrijeme!

 Veselimo se Vašem dolasku! 

 

Per la versione italiana QUI`

POU webinari s Naike Dapiran

Učilište Umag organizira i poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na zanimljivim webinarima s Naike Dapiran, koje možete pratiti iz udobnosti vašega doma. Odaberite željeni webinar i prijavite se već danas! 

 

20. 11. 2020. - 18:00 - 19:00                                           PRIJAVE ZATVORENE

Ljubav i vezivanje 

 

27. 11. 2020. - 18:00 - 19:00                                           PRIJAVE ZATVORENE​

(Samo)kriticizam

 

04. 12. 2020. - 18:00 - 19:00                                          PRIJAVE ZATVORENE

Kako emocije utječu na naše tijelo 

 

Zbog nepredviđenih tehničko-organizacijskih razloga, nažalost primorani smo odgoditi ranije najavljeni termin od 13.11. na 04.12.2020. s početkom u 18 sati. Prispjele prijave ostaju važeće za novi termin. 

Sudjelovanje na webinarima je besplatno, a prijave se zatvaraju dan prije održavanja svakog pojedinačnog webinara odnosno popunjenja skupine. 

L'UPA di Umago organizza interessanti Webinar con Naike Dapiran aperti a tutti gli interessati! 

I webinar sono gratuiti. Le prenotazioni sono attive fino al giorno precedente le date indicate oppure fino ad esaurimento posti.   

Osnovna izobrazba o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag organizira osnovnu izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida u trajanju od 15 sati.

Izobrazba započinje u četvrtak, 19. 11. u 16:00 h, u prostoru Učilišta Umag, dvorana br. 3. 

Potrebna dokumentacija koju trebaju donijeti svi korisnici: preslika završne svjedodžbe i preslika osobne iskaznice, a cijena izobrazbe iznosi 450,00 kn. 

Za više informacija možete nas kontaktirati na tel. 052 720 370, mob 099 627 69 43  ili putem e-maila: info@uciliste-umag.hr .

U tijeku tečaj engleskog jezika

Grupa polaznica tečaja engleskog jezika i ove jeseni nastavlja s 4. stupnjem učenja. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera te radom u maloj grupi, uz svoju profesoricu Aidu Kanjić Lukić, vrijedne polaznice marljivo pohađaju tečaj dva puta tjedno. Želimo im puno uspjeha u nastavku tečaja! 

Bravissime le corsiste dell' Universita` per la terza eta`, anche quest' anno al corso di lingua inglese. Buon proseguimento!

Tečaj informatike za polaznike Učilišta za treću životnu dob

I ove jeseni započeo je tečaj informatike - I. stupanj, za vrijedne i uvijek aktivne polaznike Učilišta za treću životnu dob. U ugodnom okruženju informatičkog praktikuma Učilišta, uz voditelja tečaja, profesora Dalibora Pašića, polaznici uče osnove informatike korištenja računala. Želimo im puno uspjeha u nastavku tečaja! 

Anche quest' anno e' iniziato il corso di informatica per i corsisti dell' Universita' per la terza eta'. Auguri e buon proseguimento! 
 

Završen tečaj crtanja i slikanja Učilišta za treću životnu dob

U listopadu je završen 1. stupanj  tečaja crtanja i slikanja u okviru Učilišta za treću životnu dob. Vrijedne polaznice radionica uspješno su završile svoj prvi tečaj u Učilištu Umag! Kroz njihov rad pratila ih je voditeljica radionica Jelena Zec kojoj se zahvaljujemo. Čestitke svim polaznicama na trudu i predivnim radovima! 

Ad ottobre si e` concluso il primo livello del corso di disegno e pittura nell' ambito dell' Universita` per la terza eta`. Congratulazioni alle partecipanti e un ringraziamento speciale a Jelena Zec!
 

“Zvjezdice 50+” na Susretu mađarske nacionalne manjine

U subotu, 10.10. naše Zvjezdice 50+ bile su gosti na Susretu mađarske nacionalne manjine, kojeg tradicionalno organizira MKD Móricz Zsigmond iz Pule. Uz domaćine su sudjelovali i MKD Nepkor iz Osijeka i Folklorno društvo Diofa iz Darde. 

Naše „Zvjezdice“ koje su i tijekom ljeta marljivo vježbale u Areni prekrasnog parka Humagum, uvijek spremne za ples i za druženje, u Puli su se predstavile s nekoliko novih koreografija. 

Dodijeljen nagradni voucher za program osposobljavanja za masere

S danom 5.10. zaključen je Nagradni natječaj za kratku motivacijsku priču, koji je organiziran u okviru 14. Tjedna cjeloživotnog učenja. Tom su prigodom, u utorak 13.10., nagradni voucher uručili pročelnik Ureda Grada Umaga Slaviša Šmalc i ravnateljica Učilišta Tatjana Vujić. Sretna dobitnica voucher-a za pohađanje programa osposobljavanja za poslove masera, čija vrijednost iznosi 5.000,00 kuna, je gđa Aga Rupena. 

Iskrene čestitke dobitnici i puno uspjeha na programu!

Congratulazioni ad Aga Rupena, vincitrice del Concorso nell'ambito della 14a Settimana dell'apprendimento permanente - Voucher per il programma di massaggio professionale!

Dopunska izobrazba o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida - 07.10.2020.

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, za sve korisnike kojima uskoro istječe valjanost iskaznice, organizira dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida u trajanju od 5 sati.

Mjesto održavanja – dvorana br. 3 Učilišta Umag. 

Sljedeća grupa: 

Srijeda 07. 10. u 17 h, Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" Umag, dvorana br. 3  

Više informacija / Ulteriori informazioni  

Kraj implementacije ILUS projekta

Ukupna vrijednost ILUS projekta iznosila je 811.873,32 kn bespovratnih sredstava, u potpunosti  je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III“. 

Programe osposobljavanja završilo je 30 polaznika, koji su stekli nove kompetencije za obavljanje poslova u sektoru ugostiteljstva i turizma te im je osigurano besplatno pohađanje ciklusa radionica za uspješno planiranje karijere. Radionice su organizirane u suradnji s  Udrugom Start Up  čime su se  povećale sposobnost polaznika prilagođavanju promjenama na tržištu rada i njihovu motiviranost za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Ovim aktivnostima osnažen je položaj ciljane skupine na tržištu rada te je ispunjen opći cilj ILUS projekta koji se odnosi na doprinos provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije. 

NAGRADNI NATJEČAJ

U 14. Tjednu cjeloživotnog učenja pošalji priču i osvoji vaučer u vrijednosti od 5.000 kn za program osposobljavanja za masera!

Nell'ambito della 14a Settimana dell'apprendimento permanente ti regaliamo un voucher per il programma di massaggio professionale! 

Pošaljite nam kratku motivacijsku priču u kojoj ćete napisati kako će učenje i osposobljavanje na programu za poslove masera doprinijeti ostvarenju Vaših poslovnih planova i  osobnom zadovoljstvu. Koja je Vaša vizija budućnosti uz ulaganje u učenje i stjecanje novih kompetencija.

Pravo sudjelovanja: imaju sve nezaposlene osobe s završenom najmanje srednjom školom.

Način sudjelovanja: pošaljite motivacijsku priču (do 2500 znakova - bez praznina), dokaz o školskoj spremi i potvrdu s HZZ-a, na mail adresu: obrazovanje@uciliste-umag.hr ili donesite osobno u tajništvo Učilišta Umag, svakim radnim danom od 8 do 20h

Rokovi: svoje priče možete slati do 05. 10. 2020. god.

Jezik: priče mogu biti na hrvatskom i talijanskom jeziku.

Vaučer dodjeljuju Grad Umag i POU „Ante Babić“.

Sretno! 

 

Mandateci una storia motivazionale nella quale ci spiegherete perche’ siete proprio voi il candidato ideale per il premio!

Regole di partecipazione: persone disoccupate con un minimo titolo di studio di secondo grado  

Come partecipare: mandate la storia motivazionale (fino a 2500 caratteri senza spazi), documentazione comprovante il conseguimento del titolo di studio, certificato dell’Ente croato di collocamento al lavoro all’indirizzo mail: obrazovanje@uciliste-umag.hr o personalmente nell’Ufficio Segreteria dell’UPA di Umago, ogni giorno lavorativo dalle 08 alle 20. 

Scadenze: il concorso e’ aperto fino a e non oltre il 5 ottobre 2020

Lingua: italiano o croato.

 Il Voucher emettono la Citta’ di Umago e l’UPA ‘’Ante Babić’’

14. Tjedan cjeloživotnog učenja u znaku POU webinara

U okviru 14. Tjedna cjeloživotnog učenja Učilište Umag organizira i poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u zanimljivim webinarima koje možete pratiti iz udobnosti vašeg doma. 

 

28. 09. 2020. - 18:00 - 18:40                                           PRIJAVE ZATVORENE

(Samo)pouzdaj se u promjene

Voditeljica: Nevena Tolanov, dipl. psih., Terminus d.o.o.

 

30. 09. 2020. - 18:00 - 18:40                                           PRIJAVE ZATVORENE

Barmen kao stil života

Voditelj: Zoran Lukić, dipl. oec., predsjednik Udruge konobara i barmena HR

 

02. 10. 2020. - 18:00 - 18:40                                           PRIJAVE ZATVORENE

Ready for Business - Kako do uspješne poslovne ideje?

Voditeljica: Antonela Frank Medica, univ.spec.oec. 

 

Sudjelovanje na webinarima je besplatno, a prijave su otvorene do 30. 09. 2020.

Broj sudionika je ograničen.

Odaberite željeni webinar i prijavite se već danas! 

Nell'ambito della 14a Settimana dell'apprendimento permanente, l'UPA di Umago organizza interessanti Webinar aperti a tutti gli interessati! 

I webinar sono gratuiti a posti limitati, le prenotazioni sono possibili entro e non oltre il 30/09/2020.  

Održana završna konferencija ILUS projekta

Dana 10.09., u Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag, održana je završna konferencija projekta ILUS, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta.

U prisustvu uzvanika, nastavnika, suradnika i polaznika programa osposobljavanja, projektni tim kojeg su činile Antonela Frank Medica, univ.spec.oec., voditeljica projekta, Tatjana Vujić, prof., voditeljica obrazovanja i Erika Blašković, prof. koordinator obrazovanja, predstavio je  realizaciju obrazovnih ciljeva, dinamiku ILUS projekta  te  je predočena kratka analiza utrošenih sredstava.                                                           

Ukupna vrijednost ILUS projekta iznosila je 811.873,32 kn bespovratnih sredstava, u potpunosti  je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III“.

Učilište Umag  je kroz ILUS projekt (Innovative Local Unemployment Solution /Inovativna rješenja lokalne nezaposlenosti) razvilo dva nova formalna programa osposobljavanja iz obrazovnog sektora ugostiteljstvo i turizam. Kvalitetni ishodi učenja za programe osposobljavanja za sobarice i barmene izrađeni su u suradnji s UPUHH-om (Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske) i Udrugom konobara i barmena Hrvatske - Barmen.hr.

Programe osposobljavanja završilo je 30 polaznika, koji su stekli nove kompetencije za obavljanje poslova u sektoru ugostiteljstva i turizma te im je osigurano besplatno pohađanje ciklusa radionica za uspješno planiranje karijere. Radionice su organizirane u suradnji s  Udrugom Start Up  čime su se  povećale sposobnost polaznika prilagođavanju promjenama na tržištu rada i njihovu motiviranost za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Ovim aktivnostima osnažen je položaj ciljane skupine na tržištu rada te je ispunjen opći cilj ILUS projekta koji se odnosi na doprinos provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije.

Predstavnik Udruge konobara i barmena Hrvatske - Barmen.hr ujedno i jedan od predavača na programu za barmene, Zoran Lukić, dipl.oec. predstavio je brošuru „Deset najpoznatijih klasičnih koktela“ koja sadrži recepture, način pripreme i kratki opis koktela, koja će poslužiti budućim polaznicima kao uvod u zanimljiv i kreativan posao barmena. Izdavanjem ove brošure ILUS projekt je dobio još jednu dodanu vrijednost, s ciljem održivosti programa osposobljavanja za barmene.

Na kraju Završne konferencije polaznici su uz pomoć suradnika iz udruge Barmen.hr izradili i poslužili gostima ILUS cocktail te je upriličen skromni domjenak uz druženje u parku Učilišta – sukladno epidemiološkim mjerama.

Projekt ILUS trajao je 18 mjeseci i službeno završava 26.09.2020. godine.

 

Giovedi’, 10/09/2020 si e’ tenuta la Conferenza finale del progetto ILUS, finanziato dal Fondo sociale europeo. Durante la prima parte dell’evento, i rappresentanti del progetto hanno presentato i risultati e i casi di successo raggiunti.

UPISI / ISCRIZIONI 2020/2021. OTVORENE PRIJAVE NA SVE OBRAZOVNE PROGRAME!

Od ponedjeljka 31.08. započinju upisi u novu obrazovnu godinu. Naše se Učilište prilagodilo ovim izazovnim vremenima te je spremno za izvođenje svih obrazovnih programa, bilo u fizičkom obliku ili online. 

 

DOVRŠETAK OSNOVNOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

BESPLATNO! Mogućnost završetka osnovnoškolskog obrazovanja! 

U Učilištu Umag svi zainteresirani mogu završiti  8. razred osnovne škole i  steći prvo jednostavno zanimanje i to u kratkom periodu i potpuno besplatno. Sredstva su osigurana kroz nacionalni projekt "Za Hrvatsku pismenost-put do poželjne budućnosti" te iz Proračuna Grada Umaga. 

 

SREDNJOŠKOLSKI PROGRAMI I PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA

Učilište Umag omogućava polaznicima završetak prekinutog srednjoškolskog obrazovanja te stjecanje strukovne kvalifikacije – prodavač i dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za zanimanje komercijalist, kao i čitav niz programa osposobljavanja za uslužne poslove, kao što su  samostalni knjigovođa, njegovateljica, gerontodomaćica, za stjecanje digitalnih kompetencija i informatičke poslove  te za turističko-ugostiteljske i poljoprivredne poslove. 

 

NOVI  PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA BARMENE! 

Od školske godine 2020./20201. u redovnom izvođenju je program osposobljavanja za poslove barmena. Kvalitetni predavači iz struke, novouređen i opremljen praktikum te inovativne metode poučavanja i izvođenja vježbi čine ovaj program zaista privlačnim! Više informacija možete saznati OVDJE

 

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA

Polaznici mogu odabrati tečajeve stranih jezika prema CEF-u (Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike) od A1 do C2 stupnja ili mogu provjeriti i verificirati svoje postojeće znanje stranog jezika te dobiti javnu ispravu, putem polaganja ispita.

 

UČILIŠTE ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB

Učilište Umag nudi obrazovanja svim generacijama te se u mnogobrojne aktivnosti za treću životnu dob seniori mogu uključiti po simboličnim cijenama ili potpuno besplatno. 

 

Sve informacije možete dobiti svakim radnim danom od 8 do 20h! Prijavite se iz udobnosti Vašeg doma / ureda! Preuzmite prijavnicu i ispunjenu pošaljite na e-mail: info@uciliste-umag.hr ili obrazovanje@uciliste-umag.hr.

Ulteriori informazioni disponibili ogni giorno lavorativo dalle 08 alle 20. Compilate il modulo d'iscrizione da casa e mndatelo via e-mail: info@uciliste-umag.hr ili obrazovanje@uciliste-umag.hr

Cjeloživotno učenje ima svoju adresu! Veselimo se Vašem dolasku! 

Program za masera - NOVO!

Više programu OVDJE. 

Osnovnoškolsko obrazovanje odraslih

Više informacija o programu OVDJE 

Srednjoškolski programi

Više o programima OVDJE

Verificirani strani jezici

Više o programima OVDJE

Program za samostalnog knjigovođu

Više o programu OVDJE

Program za barmena

Više o programu OVDJE

Polaznice programa osposobljavanja za njegovateljice pristupile završnoj provjeri znanja

Program je započeo u veljači, te je podrazumijevao teroijski i vježbovni dio koji se odvijao u Učilištu Umag, te praktičnu nastavu koju su polaznice programa odrađivale u domnovima za starije i nemoćne osobe. Iako je tijekom izvođenja programa, zbog novonastalih okolnosti uslijed COVID 19 pandemije, bilo manjih prekida, program je uspješno priveden kraju te su polaznice pristupile završnoj provjeri. Po uspješnom završetku programa, polaznice su osposobljene za rad Njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba. Zahvaljujemo Domovima za starije i nemoćne osobe Umag, Novigrad i Poreč, veliko hvala svim mentoricama i suradnicima na programu, sestrama Mariji Crljenica Veneruzzo, Blanki Vulin i doktorici Ivoni Bušac. Posebna zahvala Gradu Umagu, koji je nezaposlenim polaznicama omogućio besplatno pohađanje programa.  Iskrene čestitke našim polaznicama! 

Al termine del programma, della durata di 500 ore scolastiche, le partecipanti hanno sostenuto l'esame finale che consiste nella verifica della conoscenza dei contenuti teorici e professionali, nonche' la verifica delle abilità pratiche. Congratulazioni a tutte le partecipanti del programma! 

Obavijest - Avviso

Poštovane/i, 

za sve Vaše upite osoblje Učilišta Umag na raspolaganju je od ponedjeljka do petka od 07:30 do 15:30 sati. Molimo Vas za prethodnu najavu na tel. 052 741 116 ili putem elektroničke pošte na info@uciliste-umag.hr. 

* Obvezno korištenje zaštitne maske. 

Spettabili, 

durante i mesi estivi l' UPA di Umago e` a Vostra disposizione da lunedi` a venerdi` dalle ore 07:30 alle 15:30. Il pubblico si riceve previo appuntamento per telefono 052 741 116 oppure tramite posta elettronica info@uciliste-umag.hr. 

* Uso obbligatorio della mascherina. 

Sljedeća grupa: 24.02.2021.

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, za sve korisnike kojima uskoro istječe valjanost iskaznice, organizira dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida. 

SLJEDEĆA GRUPA:

Srijeda 24. 02. u 16.30 h, Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" Umag, kazališna dvorana

Više informacija / Ulteriori informazioni  

U tijeku provedba programa osposobljavanja za njegovateljice

Buduće njegovateljice su odradile teorijsku nastavu i vježbe u praktikumu Učilišta Umag te kreću na praktičnu nastavu u domove za starije i nemoćne osobe u Umagu, Novigradu i Poreču.

U Domu za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc, 300 sati prakse odradit će polaznice iz Umaga, a troškove njihovog osposobljavanja snosi Grad Umag, u sklopu mjere „stručno osposobljavanje nezaposlenih“. Završna provjera znanja planira početkom kolovoza. 

Da lunedi` prossimo il gruppo di badanti attualmente in corso inizia la pratica presso le case per anziani di Umago, Cittanova e Parenzo. La Citta` di Umago provvede per le spese del programma per le corsiste di Umago attualmente disoccupate. 

Svečana podjela uvjerenja o osposobljavanju za poslove barmena u okviru ILUS projekta

U utorak, 09.06.2020. održana je svečana dodjela Uvjerenja polaznicima programa osposobljavanja za poslove barmena. Ukupno 15 polaznika je početkom veljače upisalo program, te su nakon 160 sati teroije, vježbi i praktične nastave, dana 03.06.2020. pristupili završnoj provjeri znanja. Podsjetimo, u sklopu projekta ILUS, u jesenskom ciklusu je program za barmene pohađalo 9 polaznika, te je ukupno 24 nezaposlene osobe dobile nova znanja i kompetencije iz tog područja. Također, u sklopu projekta je realiziran i program osposobljavanja za poslove sobarice koji je uspješno završilo 6 nezaposlenih osoba. Ukupno, u sklopu ILUS projekta, educirano je 30 nezaposlenih osoba. Sve pohvale na marljivosti i upornosti koje su donijele sjajne rezultate, hvala što ste bili dio projekta ILUS.  Veliko hvala svim predavačima, mentorima i suradnicima na projektu.  

Sudjelovanje barmena na radionici uspješnog planiranja karijere i pronalaženja posla

Radionicu su realizirali predavači ispred udruge Start-up. Dana 08.06. prvi dio radionice bio je posvećen karijeri: Anita Šimek  upoznala je sudionike kako razviti i uspješno upravljati karijerom, te postići svoj maksimum. U drugom dijelu, Amel Hadžipašić izlagao je na temu ‘’Kako pronaći dobar posao’’ te kako se uspješno predstaviti poslodavcu. Slijedio je networking, razmjena iskustava i primjera dobrih praksi. Sljedećeg dana je Ivan Sapundžić sudionicima predstavio tehnike kako prezentirati sebe ili svoj proizvod, dok je Ivana Vinko izlagala na temu upravljanja osobnim ciljevima i ostvarenju vlastititog potencijala.Uslijedio je networking, razmjena iskustva i primjera dobrih praksi. Polaznicima je radionica bila izuzetno korisna i zanimljiva, a stečena znanja će im svakako pomoći pri pronalaženju posla i planiranju buduće karijere.  

Završna provjera barmena u 2. ciklusu osposobljavanja

Ukupno 15 polaznika, budućih barmena, pristupilo je završnoj provjeri koja se sastojala od pismene i usmene provjere te praktičnog dijela. Povjerenstvo za završnu provjeru znanja činili su: Zoran Lukić, dipl. oec., predsjednik, dr.sc. Greta Krešić, članica, te Tomislav Sokač, član.

Polaznici su pokazali zavidna znanja u poznavanju vrsta i sastojaka, barskih pića, poslovne komunikacije na materinskom i stranom jeziku, poznavanje pravila zaštite na radu i higijene te su na praktičnom dijelu ispita vrlo uspješno odradili pripremu barskih mješavina uz primjenu jedne ili više tehnika spravljanja koktela, koje su pravilno dekorirali i poslužili na profesionalan način. 

Završena implementacija projekta BE.CO.ME. (BEtter ClassroOm MEthodologies)

Cilj ovog projekta bio je poboljšanje kvalitete obrazovne usluge Učilišta, a specifični ciljevi - edukacija osoblja i nastavnika u području upravljanja, poučavanja i evaluiranja, što je I realizirano sukladno planiranom.

Glavna aktivnost projekta BE.CO.ME. bila je mobilnost osoblja Učilišta Umag, odnosno sudjelovanje na strukturiranom treningu pod nazivom ''Classroom management Solutions for Teachers: new methodologies, effective motivation, cooperation and evaluation strategies'' u Barceloni (Španjolska).

Kompetencije i iskustva postignuta za vrijeme mobilnosti, 2 djelatnice su putem dviju diseminacijskih radionica prenijele nastavnicima Učilišta Umag, te osoblju i nastavnicima 5 Učilišta za obrazovanje odraslih sa područja Istarske županije (Pučko otvoreno učilište Poreč, Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja, Pučko otvoreno učilište "Vodnjan-Dignano", Diopter – otvoreno učilište Pula, Pučko otvoreno učilište Labin).

Nadalje, u veljači 2020. godine  u POU ‘‘Ante Babić’’ Umag krenulo je postupno uvođenje metode poučavanja - Obrnuta učionica, o kojoj su nova znanja djelatnice stekle na strukturiranom treningu za vrijeme mobilnosti. Učilište Umag je uvelo eksperimentalno metodu u 2 modula obrazovnog programa osposobljavanja za poslove barmena. Polaznici specijaliziranog talijanskog i njemačkog jezika, uz vodstvo njihovih mentorica, iskusili su metodu te su reakcije vrlo pozitivne. Polaznici su kod kuće pogledali novi sadržaj u obliku video snimke o pripravljanju koktela ili situacije u baru, a po dolasku u učionicu uslijedile su aktivnosti vezane uz ranije pregledani sadržaj. Pojedini su polaznici čak i sami snimili kratke video uratke koje su po dolasku u učionicu pogledali zajedno s ostalim kolegama iz grupe. 

Nakon završetka projekta BE.CO.ME., nove metode poučavanja i vođenja razreda bit će uvrštene u Kurikulum Pučkog otvorenog učilište ''Ante Babić'' Umag za naredne školske godine. Također, metoda izvođenja nastave ''Flipped classroom'' uvest će se u kurikulum eksperimentalno u naredne dvije godine nakon završetka projekta na način da će se u 3 obrazovna programa Učilišta 2 predmeta / modula / teme / cjeline (ovisno o vrsti programa) izvoditi putem ove metode. Dugoročno, što će biti uvršteno i u Razvojni plan Učilišta, bit će definirano da će se u svim obrazovnim programima jedan predmet /modul/tema/cjelina izvoditi putem metode ''Flipped classroom''. Nakon iscrpne analize, evaluacije i povratne informacije izvođenja nastave tom metodom, poduzet će se daljnji koraci povećanja izvođenja nastave metodom Obrnute učionice.

Projekt BE.CO.ME. ostvario je pozitivan utjecaj na ustanovu Učilište Umag. Direktan utjecaj imale su djelatnice Učilišta koje su na strukturiranom treningu dobile nova znanja i kompetencije. Nadalje, indirektan utjecaj imaju nastavnici Učilišta Umag koji su kompetencije stekli putem diseminacijske radionice. Benefite će imati i polaznici Učilišta koji će dobiti kvalitetniju nastavu. Konačno, lokalna zajednica ima indirektnu korist budući da će u svojoj blizini imati ustanovu koja će imati bolju obrazovnu ponudu i budući polaznici odnosno korisnici obrazovnih usluga Učilišta Umag imat će kvalitetniju nastavu.

Projekt je ostvario višestruki utjecaj i pozitivan učinak na širu javnost područja Istarske županije tako što su osoblje i nastavnici 5 Učilišta steskli nova znanja, kompetencije, učilišta će postati konkurentnija, a njihovim aktualnim i budućim polaznicima pružat će se kvalitetnija usluga.

Le azioni sostenute nell'ambito di questa azione chiave dovrebbero determinare effetti positivi e durevoli per i partecipanti e per le organizzazioni partecipanti coinvolti, nonché per i sistemi politici in cui queste attività sono inserite.

Sul lungo periodo, l'effetto combinato di diverse migliaia di progetti sostenuti nell'ambito di questa azione chiave dovrebbe avere un impatto sui sistemi di istruzione, formazione e gioventù nei paesi partecipanti al Programma, stimolando riforme politiche e acquisendo nuove risorse per le opportunità di mobilità in Europa e altrove.

Projekt, u ukupnom trajanju od 12 mjeseci, financiran je sredstvima programa Erasmus+, u ukupnom iznosu od 4.394,00 EUR.

Il progetto, dalla durata di 12 mesi, è finanziato dal programma Erasmus+, il cui budget complessivo  ammonta a 4.394,00 EUR.

Proslava Sv. Pelegrina

U povodu Svetog Pelegrina, dana zaštitnika grada Umaga, polaznice Učilišta za treću životnu dob dale su svoj doprinos ovogodišnjoj proslavi.

Zvjezdice 50+ otplesale su nekoliko koreografija, dok su u MMC Galeriji retrospektivu svojih radova izložile polaznice radionice crtanja i slikanja. Prostor su obogatili i radovi polaznika radionice keramike, koja djeluje pri Zajednici Talijana Umag. 

I partecipanti dell' Universita` per la terza eta` con le loro attivita` hanno preso parte alla celebrazione della Giornata del patrono, San Pellegrino. 

U provedbi praktična nastava za barmene

Praktična nastava, u ukupnom trajanju od 60 školskih sati, odvija se u novoopremljenom praktikumu za barmene, pod vodstvom mentora Tomislava Sokača. Na praktičnoj nastavi ukupno 15 polaznika, budućih barmena, priprema koktele i razna pića o kojima su teorijski dio i vježbe odslušali.  Osim pripreme zanimljivih koktela, polaznici će naučiti obavljati pripremne radove: pripremiti barski pult, opremu, provjeriti ispravnost uređaja i pribora, pravilno posluživanje te završne radove u prostoru. Po završetku praktične nastave, polaznici pristupaju završnoj provjeri znanja. 

Specijalizirano učenje stranih jezika za nezaposlene osobe

U sklopu projekta REI II, čiji je nositelj Istarska županija (Upravni odjel za gospodarstvo), organizirano je besplatno učenje stranih jezika (engleski, njemački, talijanski). Radionice su namijenjene osobama koje se namjeravaju zaposliti u sektoru turizma i ugostiteljstva, a prvenstveno konobarima i sobaricama. 

Radionice su namijenjene nezaposlenim osobama i to: 

 • mladima do 29 godina starosti
 • ženama svih dobi
 • osobama s invaliditetom

Provoditelj radionica je Diopter – Otvoreno učilište Pula, a mjesto održavanja je Učilište Umag. Na intenzivne tečajeve stranih jezka možete se prijaviti do petka 22.05.  na tel. 052/741-116 ili info@uciliste-umag.hr . 

Nastavak provedbe programa osposobljavanja za poslove barmena

Nakon obustave svih nastavih aktivnosti uslijed pandemije virusa COVID 19, polaznici programa osposobljavanja za poslove barmena ponovno su u učionicama te uz stručnu podršku svojih predavača i mentora, dovršavaju teorijsku nastavu i vježbe na nastavnim cjelinama Radni nastup i priprema barskih mješavina i Vrste i sastojci barskih pića.

Sukladno preporukama dobivenim od strane HZJZ, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, organizirana je kombinirana nastava te je primjenom informacijsko-komunikacijske tehnologije polaznicima omogućeno praćenje i aktivno sudjelovanje na nastavi, iako su raspoređeni u više manjih grupa. Od idućeg tjedna polaznike programa čeka praktična nastava koja će se provoditi u suvremenom praktikumu za barmene,  opremljenom sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu provedbe ILUS projekta.

Zvjezdice 50+ ponovno plešu!

Naše Zvjezdice 50+ su ponovno na okupu! Vježbaju svake večeri na svježem zraku u amfiteatru Parka Humagum.
Voditeljica plesne sekcije Evelin Semeši, osmislila je nove i zanimljive koreografije, te uskoro očekujemo i prve nastupe!

Ricominciano le attivita` delle nostre Stelline 50+! Le prove si svolgono all' aperto nell' amfiteatro del parco Humagum. Buon divertimento! 

Obilježena godišnjica smrti Ante Babića

Gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese i kolektiv Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag odali su počast Anti Babiću, čovjeku čije ime Učilište Umag ponosno nosi više od šest desetljeća.Polaganje vijenca  i cvijeća izraz je poštovanja hrabrom partizanu, antifašisti,  borcu za ljudska prava, socijalnu pravdu i jednakost, koji je 6. svibnja 1944. godine dao život za svoje ideale. Bilo mu je samo 28 godina. 

Il sindaco della Citta` di Umago Vili Bassanese e la direttrice dell' UPA "Ante Babić" Umago Tatjana Vujić hanno visitato il cimitero di San Lorenzo e deposto i fiori in memoria di Ante Babić. 

Završen program osposobljavanja za samostalnog knjigovođu

U ponedjeljak 4.5. u Učilištu Umag dodijeljena su uvjerenja polaznicama programa osposobljavanja za samostalnog knjigovođu. Nakon završenog programa i uspješno položene završne provjere krajem mjeseca veljače, konačno je u posebnim uvjetima održana i dodjela uvjerenja. Čestitke svim polaznicama uz zahvalu profesorici Ivančici Tajić!

Auguri a tutte le corsiste del programma di abilitazione della professione contabile autonomo. Congratulazioni! 

Uspješno provedeno vrednovanje na daljinu!

Sukladno uputama resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih o provedbi nastave i vrednovanja na daljinu u sustavu obrazovanja odraslih, Učilište Umag promptno je reorganiziralo i prilagodilo provedbu određenih nastavnih aktivnosti. 

Tako su u tjednu od 14. 4. do 17. 4. polaznici tečajeva stranih jezika (talijanski A1 stupanj te njemački jezik A1 i A2 stupanj) ponavljali gradivo i pripremali se za završnu provjeru znanja. Naknadno su im se priključili i polaznici tečaja talijanskog jezika A2 stupanj. Od 20. 4. provedena je pismena i usmena završna provjera znanja stranih jezika po grupama i sukladno definiranom rasporedu. Za provođenje aktivnosti ponavljanja i  vrednovanja na daljinu, Učilište Umag odabralo je platformu Ding Talk, koju su polaznici Učilišta uspješno savladali uz veliki angažman njihovih profesorica Tamare Prekalj, Gordane Barnjak i Vesne Cindrić te zahtjevnu organizacijsku i tehničku podršku tima Učilišta predvođenog profesoricom Erikom Blašković. Dana 30. 4. zaključene su završne provjere znanja stranih jezika gore navedenih stupnjeva, pri čemu su svi polaznici koji su izašli na ispit, uspješno položili ispit usprkos ovim izvanrednim okolnostima.

Učilište Umag uspješno je odgovorilo novom izazovu i iskoristilo mogućnosti i prednosti nastave na daljinu, zahvaljujući digitalnim kompetencijama svojeg tima i vanjskih suradnica te primjenom raspoloživih digitalnih alata i platforme. Pokazalo se da su usprkos izvanrednim uvjetima u kojima se nastava izvodi, dobro iskorištene mogućnosti i prednosti nastave na daljinu, primjenom odgovarajuće ICT  alata i platformi koje podržavaju virtualno okruženje za učenje.

Zahvaljujemo profesoricama na uloženom angažmanu i trudu te čestitamo svim polaznicima na ostvarenom uspjehu!

U nastavku prenosimo nekoliko zanimljivih trenutaka  s polaganja ispita online!

 

A fine aprile si sono conclusi con successo gli esami finali delle lingue straniere (corsi di lingua italiana e tedesca, livello  A1 e A2). Gli esami si sono svolti a distanza usando la piattaforma Ding Talk con il supporto organizzativo e tecnico della professoressa Erika Blašković e l' aiuto e disponibilita` delle rispettive professoresse.

Congratulazioni a tutti i corsisti ed alle loro professoresse!  

Od ponedjeljka 20.4.

Od ponedjeljka 20.4., uz poštivanje svih mjera opreza koje situacija nalaže, ured tajništva Učilišta Umag bit će dostupan za sve vaše individualne upite i zahtjeve. Djelatnice Učilišta bit će na raspolaganju radnim danom od 9 do 13 h, dok se nastavne aktivnosti nastavljaju provoditi na daljinu. 

Dobrodošli!

A partire da lunedi` 20 aprile la segreteria dell' UPA sara` a vostra disposizione per tutte le richieste e informazioni individuali. Rispettando tutte le precauzioni, l' ufficio sara` aperto da lunedi` a venerdi` dalle ore 9 alle 13. Ricordiamo che le attività di formazione continuano a svolgersi a distanza. 

Benvenuti!

Sretan Uskrs! Buona Pasqua!

VAŽNA OBAVIJEST MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE! / AVVISO IMPORTANTE DEL MINISTERO DELL’AGRICOLTURA!

ADMINISTRATIVNO PRODULJENJE ROKA VALJANOSTI IDENTIFIKACIJSKIH ISKAZNICA  PRODOTTI FITOSANITARI: PROROGA SCADENZA PATENTINI 

Ukoliko rok valjanosti vaše iskaznice ističe u periodu nakon 20. veljače 2020. godine, a kao obveznik izobrazbe niste pohađali dopunsku izobrazbu do uvođenja mjera predostrožnost, niti vam je izdana potvrda o položenom ispitu, rok važenja Vaše iskaznice može se administrativno produljiti na 6 mjeseci.

Administrativno produljenje valjanosti iskaznice moguće je samo kod onih obveznika izobrazbe koji su položili osnovni modul izobrazbe.

Obveznici izobrazbe mogu uputiti ZAHTJEV za administrativnim produljenjem Učilištu Umag telefonskim putem na broj 052/741-116 ili putem maila: obrazovanje@uciliste-umag.hr, svakim radnim danom od 10:00 do 14:00 h.

Sve radnje u svezi administrativnog produljenja iskaznica Učilište Umag izvršit će besplatno. Napomena: Zahtjev za produljenjem je obavezan! Mogu se javiti sve osobe, bez obzira gdje su polagale osnovnu izobrazbu.

PRODOTTI FITOSANITARI: PROROGA SCADENZA PATENTINI 

Tutti gli utilizzatori professionali in possesso del patentino fitosanitario in scadenza  dal 20 febbraio 2020 in poi, non avendo modo di partecipare all’aggiornamento a causa delle disposizioni in merito all’emmergenza COVID-19, possono attuare la proroga dei propri patentini.

La proroga del patentino fitosanitario sarà possibile esclusivamente agli utilizzatori che hanno partecipato alla formazione di base, presso qualsiasi istituzione certificata a realizzare le attivita’ formative.

Si invitano gli utilizzatori ad inviare la RICHIESTA di proroga all’UPA di Umago tramite il numero telefonico 052/741-116 o via e-mail: obrazovanje@uciliste-umag.hr, ogni giorno lavorativo dalle ore 10:00 alle 14:00.

Tutte le attività amministrative legate alle proroghe saranno effettuate dall’UPA di Umago senza costi aggiuntivi.

Importante: la Richiesta è obbligatoria! 

Učilište Umag nastavlja svoje aktivnosti online nastavom!

Novonastale okolnosti iziskuju promptnu prilagodbu i fleksibilnost gotovo svih, pa tako i djelatnosti obrazovanja odraslih. Nakon pripremnih aktivnosti, a u želji da polaznici obrazovnih programa uspješno i kvalitetno nastave s učenjem, Učilište Umag krenulo je s provedbom nastave na daljinu. 

Primjenom tehnologije, raznovrsnih ICT alata i raspoloživih inovativnih rješenja, učenje na daljinu (engl. distance learning) predstavlja optimalno rješenje s ciljem kvalitetnog nastavka nastavnih programa.

Tako je od utorka 17.3. uspješno nastavljena realizacija tečaja talijanskog jezika A2 stupanj. Uz znatan trud i angažman za pripremu nastavnih aktivnosti i probnu nastavu, profesorica Erika Blašković u suradnji s dinamičnim i fleskibilnim polaznicima tečaja, održala je prvu online nastavu. Nastava je bila zanimljiva i veoma interaktivna, održana je i video konferencija, a prvi dojmovi polaznika veoma su pozitivni. Za kvalitetno i multimedijsko provođenje nastave odabrana je platforma Ding Talk, jedna od platformi preporučenih od strane UNESCO-a za provođenje nastave na daljinu. 

U tijeku su pripremne aktivnosti za nastavak i drugih pojedinih obrazovnih programa učenjem na daljinu, o čemu ćemo naše polaznike pravovremeno obavijestiti. 

Čestitke profesorici i vrijednim polaznicima i puno uspjeha u nastavku online učenja! 

 

L'UPA di Umago inizia con la realizzazione delle attività didattiche a distanza. Il corso della lingua italiana - livello A2 ha iniziato le proprie attivita` online e le prime impressioni sono ottime. Congratulazioni alla professoressa Erika Blašković e tutti i corsisti! 

Sono in corso le attivita` di preparazione per gli altri corsi e programmi. Seguiteci per scoprire ulteriori novita`!

OBAVIJEST: odgođene nastavne aktivnosti Učilišta Umag!

Važna obavijest! Dragi naši polaznici obrazovnih programa, predavanja i radionica, obavještavamo vas da će do daljnjega biti obustavljene sve aktivnosti u Pučkom otvorenom učilištu "Ante Babić" Umag. O nastavku edukacija, ispita i svih započetih aktivnosti, bit ćete pravovremeno obavješteni.

U želji da preventivno djelujemo u ovoj situaciji, zahvaljujemo na odgovornom ponašanju!

Avviso importante! Cari nostri corsisti e partecipanti dei programmi di formazione, conferenze e laboratori, vi informiamo che si rinviano tutte le attivita' presso l'Universita' popolare aperta "Ante Babić" Umago. Sulla ripresa della attivita' sarete informati tempestivamente.

Ringraziamo per la gentile collaborazione!

Obavijest Grada Umaga - Avviso dell Citta' di Umago

 

Privremeno radno vrijeme Učilišta Umag / Orario di lavoro temporaneo: 

Ponedjeljak - Petak / Lunedi`- Venerdi`

08:00 - 15:00 

Subota, nedjelja, blagdani / Sabato, domenica, festivi 

Zatvoreno - Chiuso 

Besplatno specijalizirano učenje stranih jezika za nezaposlene osobe

U sklopu projekta REI II, čiji je nositelj Istarska županija (Upravni odjel za gospodarstvo), organizirano je besplatno učenje stranih jezika (engleski, njemački, talijanski). Radionice su namijenjene osobama koje se namjeravaju zaposliti u sektoru turizma i ugostiteljstva, a prvenstveno konobarima i sobaricama. 

Radionice su namijenjene nezaposlenim osobama i to: 

 • mladima do 29 godina starosti
 • ženama svih dobi
 • osobama s invaliditetom

Provoditelj radionica je Diopter – Otvoreno učilište Pula, a mjesto održavanja je Učilište Umag. Na intenzivne tečajeve stranih jezka možete se prijaviti do 13.03. putem online obrasca OVDJE, ili u Učilištu Umag na tel. 052 720 370. Radionice započinju 16.03.

Prijavite se već danas!

Odgađa se “Ponedjeljkom u 5”

Obavještavamo naše cijenjene polaznike i posjetitelje da se odgađa proljetni ciklus "Ponedjeljkom u 5". Zahvaljujemo na odgovornom ponašanju!


Informiamo i nostri gentili corsisti e ospiti che si rinvia il ciclo primaverile "Il lunedi`alle 5". Ringraziamo per la gentile collaborazione!

Pilot-implementacija Obrnute učionice u Učilištu Umag

Ova inovativna metoda poučavanja, engleskog naziva Flipped classroom, jedan je od od najsuvremenijih pristupa u obrazovanju. Glavna karakteristika “obrnute učionice” jest ta da se obrada novog gradiva ne odvija u učionici, nego kod kuće, a nastavni sat se koristi za uvježbavanje, diskutiranje, istraživanje i primjenu stečenog znanja. Pristup koji iskače iz tradicionalnih okvira nastave, primjenjuje se u sklopu kombinirane (hibridne) nastave i online nastave primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Učilište Umag nositelj je projekta BE.CO.ME., financiranog iz Erasmus+ programa, u sklopu kojega se i spomenuta metoda uvodi u obrazovne programe. Prema ciljevima projekta, metoda izvođenja nastave Flipped classroom, uvest će se u kurikulum Učilišta Umag eksperimentalno u naredne dvije godine nakon završetka projekta, na način da će se u 3 obrazovna programa 2 predmeta / modula/ teme/ cjeline (ovisno o vrsti programa) izvoditi putem ove metode. Dugoročno, što će biti uvršteno i u razvojni plan Učilišta Umag, bit će definirano da će se u svim obrazovnim programima jedan predmet /modul /cjelina izvoditi putem Obrnute učionice. Učilište Umag je krajem veljače 2020 godine, uvelo eksperimentalno metodu u 2 modula obrazovnog programa osposobljavanja za poslove barmena. Polaznici specijaliziranog talijanskog i njemačkog jezika, uz vodstvo njihovih mentorica, iskusili su metodu te su reakcije vrlo pozitivne. Polaznici su kod kuće pogledali novi sadržaj u obliku video snimke o pripravljanju koktela ili situacije u baru, a po dolasku u učionicu uslijedile su aktivnosti vezane uz ranije pregledani sadržaj. Pojedini su polaznici čak i sami snimili kratke video uratke koje su po dolasku u učionicu pogledali zajedno s ostalim kolegama iz grupe. 

Uvođenjem novih metoda poučavanja, uvijek imajući na umu svrsishodnost ICT-a, Učilište Umag je u korak s najnovijim trendovima u obrazovanju odraslih te povećava kvalitetu obrazovnih usluga stavljajući u središte učenja samog polaznika. 

Provedbe stručnih cjelina na programu osposobljavanja za poslove barmena

Ovaj stručni dio programa vodi predavač Zoran Lukić koji će svojim polaznicima, budućim barmenima, prenijeti stručna znanja iz poznavanja osnovnih razlika i opisivanja baznih alkoholnih pića za pripremu koktela, postupaka pripreme, dekoriranja i posluživanja miješanih pića. Prva su predavanja i vježbe posvećena poznavanju i opisivanju baznih alkoholnih pića. Polaznici su kušali vrste baznih pića potrebnih za izradu koktela i miješanih pića te razne vrste gin-ova. 

Program je financiran sredstvima Europske unije, iz Europskog Socijalnog Fonda. 

Polaznici programa za barmene uče specijalizirane strane jezike

Naime, po izboru, unutar programa polaznici su mogli odabrati 40 sati specijaliziranog stranog jezika za potrebe poslova barmena: njemački, talijanski ili engleski. Unutar 40 planiranih sati, polaznici će naučiti kako pozdraviti i obratiti se gostu, naučit će dijelove i namjenu barskog prostora na stranom jeziku, imenovati sastojke i vrste pića te barskih mješavina te osnovnu komunikaciju između barmena i gosta.

Provedba programa osposobljavanja za barmene - ILUS projekt

Nakon odrađenih upisa i odslušanih prvih teroijsko-stručnih nastavnih cjelina, 11. veljače krenula je realizacija cjeline Radni nastup i priprema barskih mješavina. Ovaj stručni dio programa vodi predavač Zoran Lukić koji će svojim polaznicima, budućim barmenima, prenijeti stručna znanja iz poznavanja osnovnih razlika i opisivanja baznih alkoholnih pića za pripremu koktela, postupaka pripreme, dekoriranja i posluživanja miješanih pića. Prva su predavanja i vježbe posvećena poznavanju i opisivanju baznih alkoholnih pića i začina.

Teraintegra - započeo je novi ciklus radionica osobnog razvoja

Početkom veljače u Učilištu Umag započeo je novi ciklus radionica osobnog razvoja s profesoricom Naike Dapiran. Prva radionica bila je odlična, a o temama nadolazećih susreta možete saznati više OVDJE. Pridružite nam se! 

E` iniziato un nuovo ciclo di laboratori di crescita personale con la professoressa Naike Dapiran. Scoprite di piu` QUI`. Vi aspettiamo!

Uspješno završen tečaj engleskog jezika Učilišta za treću životnu dob!

Polaznice Učilišta za treću životnu dob uspješno su završile tečaj engleskog jezika! Iza njih su 3 realizirana stupnja tečaja, 150 sati učenja i neizmjerna količina želje i motivacije za daljnjim učenjem! Iskrene čestitke svim našim vrijednim polaznicama programa engleskog jezika u sklopu Učilišta za treću životnu dob! Posebna zahvala profesorici Aidi Kanjić Lukić na vođenju ove iznimno motivirane grupe. Očekujemo vas najesen s nastavnkom tečaja!

Si e` concluso il terzo livello del corso di inglese nell' ambito dell' Universita` della terza eta` e dopo ben 150 ore di lezioni, c'e' ancora tanta voglia di imparare! Congratulazioni a tutto il gruppo ed un ringraziamento particolare alla professoressa Aida Kanjić Lukić. Vi aspettiamo l' autunno prossimo per il proseguimento del corso! 
 

Dopunska izobrazba o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, za sve korisnike kojima uskoro istječe valjanost iskaznice, organizira dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida u trajanju od 5 sati.

Mjesto održavanja – dvorana br. 3 Učilišta Umag. Učilište će nastojati organizirati dopunsku izobrazbu po grupama, sukladno datumima prestanka valjanosti iskaznica:  

1. grupa, ponedjeljak -  17. 02. u 17 sati 

2. grupa, srijeda -  19. 02. u 17 sati

3. grupa, subota – 22. 02. u 15 sati

4. grupa, subota - 29. 02. u 9 sati u  PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU BUJE -vijećnica !

 

VAŽNO: 

Osobe koje su u Učilištu Umag završile osnovnu izobrazbu trebaju donijeti: presliku osobne iskaznice i presliku „stare“ iskaznice za sigurno rukovanje i primjenu pesticida.

Osobe koje NISU polagale osnovnu izobrazbu u Učilištu Umag trebaju donijeti: presliku završne svjedodžbe, presliku osobne iskaznice I presliku „stare“  iskaznice za sigurno rukovanje i primjenu pesticida.

Cijena 250 kn, plaćanje prilikom dolaska na izobrazbu.  

Sve dodatne informacije o rasporedu dopunske izobrazbe  možete dobiti na broj telefona 052 720 370 mob: 099 627 69 43  ili putem e-maila: info@uciliste-umag.hr

Zakonska osnova: Zakon o održivoj uporabi pesticide (NN 14/2014 i 115/2018) i  Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012), čl. 6 alineja (4): Obveznici izobrazbe moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe ili dopunske izobrazbe.

Posjeti izložbama, ustanovama, ili manifestacijama koje njeguju međugeneracijsku solidarnost

 • Cilj: međusobno upoznavanje polaznika svih tečajeva i radionica Učilišta za treću životnu dob, učenje kroz druženje na cjelodnevnom izletu, posjet muzejima i izložbama
 • Dinamika: jednom godišnje
 • Vrijeme: jesen, u Tjednu cjeloživotnog učenja
 • Cijena: besplatno 

Javna predavanja

 • Cilj: poticati brigu o zdravlju kroz aktualna predavanja, prilagođavati se promjenama u trećoj dobi, samopomoć
 • Trajanje: u ciklusima od po četiri radionice
 • Voditelji: suradnici učilišta
 • Dinamika: proljetni i jesenski ciklus
 • Vrijeme: četvrtkom
 • Cijena - besplatno

Radionice crtanja i slikanja

 • Cilj: savladati osnovne tehnike i iskazati kreativnost u trećoj životnoj dobi
 • Trajanje: 30 sati
 • Dinamika: 2 puta tjedno
 • Vrijeme: u popodnevnim satima
 • Cijena: 200,00 kn

Zabavne psihološke radionice „ponedjeljkom u pet“

 • Cilj: aktivno sudjelovati u određenoj temi vezanoj za svakodnevne životne situacije. Uz stručni uvod u temu i stručno vođenje razgovora, polaznici dolaze do općih, zajedničkih zaključaka. Radionice povećavaju mentalnu kondiciju polaznika, doprinose druženju, razmjeni životnih iskustava. Smanjuju stres i pobuđuju radoznalost i pomažu u boljem razumijevanju različitih životnih situacija.
 • Trajanje: u ciklusima od po četiri radionice na određene teme iz svakodnevnog života
 • Voditeljica: Ljubica Uvodić Vranić, prof
 • Dinamika: proljetni i jesenski ciklus
 • Vrijeme: ponedjeljkom
 • Cijena - besplatno

Tečajevi stranih jezika:  engleski, njemački, talijanski (početni i napredni)

 • Cilj: razviti osnovne komunikacijske kompetencije na stranom jeziku u uobičajenim životnim situacijama: slušanje, čitanje, govorna interakcija, govorna produkcija i pisanje
 • Trajanje: 50 sati
 • Dinamika: 2 puta tjedno
 • Vrijeme: u popodnevnim satima
 • Cijena: 350,00 kn

Tečajevi informatike

 • Cilj: savladati osnovne alate koji omogućuju korištenje računala u okviru sustava Microsoft Word, Outlook, Internet
 • Trajanje: 30 sati
 • Dinamika: 2 puta tjedno
 • Vrijeme: prije podne
 • Cijena: 200,00 kn 

Testiranje razine znanja stranih jezika

U našem učilištu nudimo mogućnost testiranja razine znanja stranog jezika prema CEF-u, za vanjske kandidate (koji ne pohađaju program učenja stranog jezika), a radi dobivanja Svjedodžbe o znanju stranog jezika s pravom upisa u e-knjižicu.

Nudimo sljedeće mogućnosti testiranja razine znanja:

Engleski jezik od A1 do C2 stupnja
Talijanski jezik od A1 do C2 stupnja
Njemački jezik od A1 do C2 stupnja
Ruski jezik od A1 do C2 stupnja
Španjolski jezik od A1 do A2 stupnja
 • Načini prijave na testiranje razine znanja: Kandidati se prijavljuju na testiranje ispunjavajući Zahtjev za polaganjem ispita na određenom stupnju. Prethodno je potrebno javiti se u učilište telefonskim putem ili putem e-maila u Odjel obrazovanja.
 • Potrebna dokumentacija za testiranje: domovnica, rodni list, svjedodžba / diploma o ranije završenoj školi– preslici

Cijena testiranja:

A1 i A2 stupanj 700,00 kn
B1 i B2 stupanj 900,00 kn
C1 i C2 stupanj 1100,00 kn

Specijalizirani tečajevi stranih jezika

U našoj ponudi učenja stranih jezika, nudimo razne mogućnosti i vrste tečajeva prema različitim potrebama i zahtjevima:

 • Programi općeg jezika
 • Programi poslovnog jezika za različite djelatnosti (marketing, prodaja, management...)
 • Specijalizirani programi – jezik struke (za djelatnike u turizmu, recepcija i domaćinstvo, restoran i kuhinja, za uslužne djelatnosti,  trgovina, rent-a-car, za agente prodaje nekretnina,  za taksi vozače, za privatne iznajmljivače...)

Bez obzira na vrstu programa, sadržaj, teme i dinamiku nastave dodatno prilagođavamo profilu i djelatnosti polaznika. Ovisno o vrsti programa i tipu pouke, naglasak je na praktičnoj komunikaciji i stjecanju vještina potrebnih za uspješno komuniciranje u poslovnom okruženju.

 • Načini odvijanja nastave: U grupama zatvorenog tipa ili individualno, na lokaciji Naručitelja ili u našim prostorijama. Trajanje tečaja ovisi o potrebama Naručitelja (20, 40, 60 ili više nastavnih sati).
 • Upisna dokumentacija:  Upisnica/prijavnica
 • Nakon završenog svakog stupnja polaznici stječu pravo na Uvjerenje o završenom tečaju stranog jezika
 • Cijena tečaja: ovisi  o vrsti i trajanju pojedinog tečaja

Referentna lista:

 • Istraturist d.d. Umag,
 • Plava Laguna d.o.o., Poreč,
 • Valamar-Rivijera Poreč d.d.,
 • Maistra Rovinj d.d.,
 • Laguna Novigrad d.d.,
 • Jadranka hoteli, d.o.o. Mali Lošinj,
 • Grad Umag,
 • 6.maj d.o.o.,
 • Aluflexpack, d.o.o. Umag,
 • Udruženje obrtnika Bujštine,
 • Udruga iznajmljivača klaster Umag ,
 • Luxotica, d.o.o,  Novigrad,
 • Inter – auto d.o.o Umag,
 • Vagabundo,d.o.o.,
 • Vetura d.o.o.Umag, 
 • N.O.V.I.N.G. d.o.o. Novigrad,
 • Villa Rosetta – Zambratija,
 • Casino Mulino – Buje.

Verificirani tečajevi stranih jezika

U Učilištu Umag možete upisati sljedeće tečajeve stranih jezika prema CEF-u:

 • Engleski jezik – od A1 do C2 stupnja
 • Talijanski jezik - od A1 do C2 stupnja
 • Njemački jezik - od A1 do C2 stupnja
 • Ruski jezik - od A1 do C2 stupnja
 • Španjolski jezik – od A1 do A2 stupnja

Tablica ukupnog fonda sati po navedenim stupnjevima:

CEF stupnjevi Ukupni fond nastavnih sati Podjela na module
Pripremni  A1 140 2 modula x 70 nastavnih sati
Temeljni  A2 140 2 modula x 70 nastavnih sati
Prijelazni  B1 280 4 modula x 70 nastavnih sati
Samostalni  B2 140 2 modula x 70 nastavnih sati
Napredni C1 280 4 modula x 70 nastavnih sati
Vrsni  C2 140 2 modula x 70 nastavnih sati

Način izvođenja nastave: Nastava se organizira dva puta tjedno po četiri školska sata u popodnevnim satima.

 • Upisna dokumentacija: domovnica, rodni list, svjedodžba / diploma o ranije završenoj školi– preslici.
 • Nakon završenog svakog stupnja (uspješno položenog završnog pismenog i usmenog ispita) polaznici stječu pravo na Svjedodžbu o znanju stranog jezika za spomenuti stupanj, s pravom upisa u e-knjižicu.
 • Cijena tečaja po modulu: 1.850,00 kn (broj modula ovisi o ukupnom fondu nastavnih sati pojedinog stupnja)

Što je CEF?

Common European Framework of Reference for Languages (CEF) je zajednički europski referentni okvir za jezike koji jasno definira koja znanja, vještine i kompetencije polaznici verificiranih programa i tečajeva moraju razviti na pojedinom stupnju.

Jedna od glavnih namjera Zajedničkog referentnog okvira za jezike Vijeća Europe bila je olakšavanje opisivanja razina znanja stranog jezika u državama članicama Europske Unije.

CEF ima ukupno 6 stupnjeva koji imaju sljedeće oznake:

Stupanj Opis
A1 pripremni stupanj
A2 temeljni stupanj
B1 prijelazni stupanj
B2 samostalni stupanj
C1 napredni stupanj
C2 vrsni stupanj

NOvost 2

Sadržaj

Novost 1

Sadržaj

Novosti

Sadržaj

Započeo 2. ciklus osposobljavanja za poslove barmena u okviru ILUS projekta

Nakon provedenog upisnog ciklusa, u ponedjeljak 3.2. započeo je 2. ciklus programa osposobljavanja za poslove barmena, koji se provodi u sklopu ILUS projekta

Novoupisani polaznici krenuli su s nastavnom cjelinom Osnove barskog poslovanja, koju provodi vanjski suradnik Zoran Lukić. Nastavni plan i program obuhvaća realizaciju stručnih teorijskih nastavnih cjelina, provedbu vježbi u novouređenom praktikumu, praktičnu nastavu te učenje stranog jezika po izboru polaznika (engleski, njemački ili talijanski jezik). Program osposobljavanja traje ukupno 160 sati, a namijenjen je nezaposlenim osobama, mladima do 29 godina starosti te ženama svih dobnih skupina. 

Program je verficiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH te je provedba financirana sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. 

Teraintegra - novi ciklus radionica osobnog razvoja

Sa zadovoljstvom vam najavljuje ponovno gostovanje Teraintegre s profesoricom Naike Dapiran u Umagu! Tijekom veljače Učilište Umag domaćin je novog ciklusa radionica osobnog razvoja sa sljedećim zanimljivim temama: 

04. 02. 2020. - Sve nijanse narcisoidnosti 

11. 02. 2020. - Osjećaj srama - kako nastaje i što s njime

25. 02. 2020. - Što je trauma i kako se manifestira

Radionice započinju u 18 sati u dvorani br. 3 Učilišta Umag. Ulaz je slobodan. Dobro nam došli!

Vi invitiamo a partecipare al nuovo ciclo di laboratori di crescita personale il quale si terra` presso l' UPA di Umago durante il mese di febbraio. Benvenuti!  

Otvorene prijave za program osposobljavanja za njegovatelja/njegovateljicu

Od 8.siječnja 2020. godine otvorene su prijave za Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/njegovateljice. 

Za prijave i sve informacije možete nam se obratiti na tel. 052 741 116 ili na info@uciliste-umag.hr. 

Više o programu osposobljavanja možete saznati OVDJE

Dall' inizio del mese di gennaio sono aperte le iscrizioni per il Programma di formazione per badanti. 

Ulteriori informazioni sono disponibili al telefono 052 741 116, tramite e-mail info@uciliste-umag.hr oppure cliccando QUI`. 

Četvrti sastanak projektnog tima ILUS projekta

Na sastanku se analizirao prvi, odnosno jesenski ciklus edukacije za poslove barmena i sobarica; analizirala se kvaliteta provedbe radionice uspješnog planiranja karijere i pronalaženja posla. Također, od 02.01. je u tijeku marketinška kampanja upisa za drugi ciklus edukacije za barmene, te se analizirao i prokomentirao dosadašnji odaziv i broj zainteresiranih kandidata. Isplanirale su se sve nadolazeće aktivnosti te podijeljene i iskoordinirane radne odgovornosti u nadolazećem periodu. 

Svečano uručena Uvjerenja polaznicima jesenskog ciklusa programa za barmene i sobarice

U jesenskom ciklusu edukacija na programima osposobljavanja za poslove barmena i sobarice sudjelovalo je ukupno 15 polaznika. Nakon 160 sati i dvomjesečnog rada, polaznici su uspješno položili završne provjere te su osposobljeni za poslove barmena i sobarice. Polaznicima su dana 21.01.2020. svečano uručena i više nego zaslužena Uvjerenja o osposobljavanju. Sve pohvale na marljivosti i upornosti koje su donijele sjajne rezultate, hvala što ste bili dio projekta ILUS.  Veliko hvala svim predavačima, mentorima i suradnicima na projektu. 

Održana radionica uspješnog planiranja karijere i pronalaženja posla

Radionicu su realizirali predavači ispred udruge Start-up. Dana 20.01. prvi dio radionice bio je posvećen karijeri: Ivo Zubčić (Oxygen Tech) upoznao je sudionike kako razviti i uspješno upravljati karijerom, te postići svoj maksimum. U drugom dijelu, Amel Hadžipašić (Start up Udruga) izlagao je na temu ‘’Kako pronaći dobar posao’’ te kako se uspješno predstaviti poslodavcu. Slijedio je networking, razmjena iskustava i primjera dobrih praksi. Sljedećeg dana je Ivan Sapundžić ( 360 Agency) sudionicima predstavio tehnike kako prezentirati sebe ili svoj proizvod, dok je Claudia Pučić (IDA) izlagala na temu upravljanja osobnim ciljevima i ostvarenju vlastititog potencijala. Uslijedio je networking, razmjena iskustva i primjera dobrih praksi. Polaznicima je radionica bila izuzetno korisna i zanimljiva, a stečena znanja će im svakako pomoći pri pronalaženju posla i planiranju buduće karijere. 

Otvorene prijave za program osposobljavanja za njegovatelja/njegovateljicu

Od 8.siječnja 2020. godine otvorene su prijave za Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/njegovateljice

Za prijave i sve informacije možete nam se obratiti na tel. 052 741 116 ili na info@uciliste-umag.hr. 

Više o programu osposobljavanja možete saznati OVDJE

Dall' inizio del mese di gennaio sono aperte le iscrizioni per il Programma di formazione per badanti

Ulteriori informazioni sono disponibili al telefono 052 741 116, tramite e-mail info@uciliste-umag.hr oppure cliccando QUI`

Otvorene prijave na drugi ciklus edukacije za barmene! Prijavite se!

Programe mogu upisati punoljetne nezaposlene osobe, mladi do 29 godina i žene svih dobi. Pohađanje programa unutar projekta ILUS je za polaznike besplatno, sufinancirano okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Prijave su otvorene od 02. do 31.01., zainteresirani se mogu prijaviti osobnim putem svakim radnim danom od 08 do 20 h, telefonskim putem na broj 052/741-116 ili na mail adresu info@uciliste-umag.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o projektu OVDJE.  

Otvorenje izložbe radova polaznika radionice crtanja i slikanja

Na izmaku još jedne radne, dinamične i kreativne godine, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag  predstavilo je neke od radova polaznica radionica crtanja i slikanja Učilišta za treću životnu dob. Izložbu je otvorila ravnateljica Učilišta Umag, Tatjana Vujić, a na njoj su bili prisutni gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te predstavnici Grada Umaga, kao i voditeljica stacionara Doma zdravlja Umag te prijatelji i rodbina polaznika. Posebne riječi zahvale bile su upućene  voditeljici radionica crtanja i slikanja, profesorici Jeleni Zec.

Učilište za treću životnu dob, od osnivanja do danas pohađalo je 6.000 polaznika. Ono okuplja seniore, ljude u zlatnim godinama, koji sudjeluju u mnogim aktivnostima: od tečajeva informatike, stranih jezika, tečajeva crtanja i slikanja, okupljaju se na interaktivnim predavanjima - radionicama osobnog razvoja i popularne psihologije. Pri Učilištu za treću životnu dob djeluje i plesna sekcija Zvjezdice 50+, koja je veoma aktivna tijekom cijele godine. Jednom godišnje polaznici Učilišta za treću životnu dob idu na edukativan izlet, ove godine bio je to posjet Padovi i izložbi impresionista. 

Sudionici skupne izložbe su:  Slavica Renko, Iskra Maksimović, Nerina Savian, Duša Koraca, Branka Koraca, Mirjana Kozlović, Neda Štefek, Maddalena de Andrea Ladišić, Gordana Stošić,  Danica Prodanović, Ana Huber, Sergio Demark, Sabine Voßpeter. 

Press il CMM dell' UPA "Ante Babić" di Umago si e` tenuta la solenne apertura della mostra dei lavori dei partecipanti del corso di disegno e pittura, nell' ambito della Universita` per la terza eta`.  Congratulazioni a tutti i partecipanti con un ringraziamento particolare alla professoressa Jelena Zec. 

Ostalo obrazovanje

DOPUNSKA IZOBRAZBA O SIGURNOM RUKOVANJU I PRAVILNOJ PRIMJENI PESTICIDA

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, za sve korisnike kojima uskoro istječe valjanost iskaznice, organizira dopunsku izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

SLJEDEĆA GRUPA: 

Svibanj 2021. 

 

Potrebno je donijeti: fotokopije stare iskaznice i osobne iskaznice te 250,00 kn za troškove izobrazbe i izradu nove iskaznice.

Prijavnica - dopunska izobrazba 

Zakonska osnova:   Zakon o održivoj uporabi pesticide (NN 14/2014 i 115/2018) i  Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012), čl. 6 alineja (4): Obveznici izobrazbe moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe ili dopunske izobrazbe.

Sve dodatne informacije o rasporedu dopunske izobrazbe  možete dobiti na broj telefona 052 720 370, mob. 099 627 69 43  ili putem e-maila: info@uciliste-umag.hr.

 

Na predavanju je obvezno nošenje maski, a poštivanje ostalih epidemioloških mjera osigurat će Učilište.

Osnovna škola za odrasle

Rješenje MZO:   Klasa: UP/I-602-07/17-03/00069; Urbroj: 533-25-17-0002  od 17. ožujka 2017.
Trajanje obrazovanja:  Program ima šest obrazovnih razdoblja, a svako obrazovno razdoblje traje osamnaest tjedana:

I. obrazovno razdoblje: 180 sati 

II. obrazovno razdoblje: 180 sati 

III. obrazno razdoblje: 254 sata

IV. obrazovno razdoblje:  258sati

V. obrazovno razdoblje: 294 sata 

VI. obrazovno razdoblje: 354 sata


Prvo (I.) i drugo (II.) obrazovno razdoblje odgovaraju razini redovitog obrazovanja od I. do IV. razreda osnovne škole i namijenjena su obrazovanju polaznika koji nisu završili četiri razreda osnovne škole. Obrazovna razdoblja od trećeg (III.) do šestog (VI.) odgovaraju razini redovitog obrazovanja od V. do VIII. razreda i namijenjena su obrazovanju polaznika koji su napustili osnovno obrazovanje između četvrtog i osmog razreda.

 • Uvjeti za upis: navršenih 15 godina 
 • Upisna dokumentacija: domovnica, rodni list, svjedodžbe o prethodno završenimrazredima osnovne škole
 • Uvjeti za napredovanje: prijelaz u viši razred – uspješno završen prethodni razred..
 • Metode rada:  usmeno izlaganje, demonstracije i praktični rad.
 • Način izvođenja nastave: sukladno nastavnom planu

 

Javne isprave:

1.   razredne svjedodžbe za svaki od završenih razreda

Završna provjera znanja sobarica

Polaznice programa osposobljavanja za poslove sobarice, koji je proveden u proteklom razdoblju u sklopu ILUS projekta, dokazale su svoja znanja na završnoj provjeri pred povjerenstvom u sastavu: Dolores Mihelić Malbašić, Sanja Zakinja i Nataša Vujin.

Polaznice su izuzetno dobro savladale kako teorijski, tako i praktični dio nastave, koji se održavao u hotelu Sol Umag u sastavu hotelske tvrtke Plava Laguna d.d.

Iskrena zahvala svim suradnicima na programu i Plavoj Laguni na suradnji, a vrijednim polaznicama čestitke na uspješno dovršenom programu osposobljavanja. 

Dobro je činiti dobro!

Polaznici tečaja crtanja i slikanja, koji djeluje pri Učilištu za treću životnu dob Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag, donirali su svoje radove Stacionaru  Doma zdravlja Umag.

Profesorica Jelena Zec, voditeljica tečaja crtanja i slikanja, rasporedila  je radove u prostor hola, hodnika i po sobama pacijenata. Ravnateljica Učilišta Tatjana Vujić, izrazila je veliko zadovoljstvo što se na ovaj način pacijentima uljepšao i oplemenio prostor lijepim slikama, veselih boja. Pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti, Slaviša Šmalc, istaknuo je da se nada da će se na ovaj način i osobama koje im dolaze u posjet, uljepšati trenuci susreta.

Ravnatelj Doma zdravlja Umag dr. Danijel Ferlin i voditeljica Stacionara dr. Emanuela Penko upoznali su prisutne s radom stacionara i zahvalili su svim polaznicama tečaja na njihovim slikama, a Učilištu Umag na lijepoj gesti, koja je razveselila korisnike i djelatnike Stacionara Umag.

Autori i donatori čije slike krase prostorije Stacionara su: Slavica Renko, Iskra Maksimović, Nerina Savian,  Duša Koraca, Branka Koraca, Sergio Demark, Neda Štefek, Mirjana Kozlović, Rasima Samardžić i Jelena Periša.  

I partecipanti del corso di pittura e disegno donano i loro dipinti al Centro di cure palliative di Umago. I lavori variopinti aiuteranno a rendere i momenti trascorsi al Centro piu` lieti per gli ospiti e i loro familiari. 

Mediji o nama

U želji da vam prenesemo pregled aktivnosti koje su u tijeku pri Učilištu Umag te najavimo neke od glavnih koje uskoro slijede, prenosimo poveznicu na kojoj možete pogledati reportažu ekipe TV Istre koja nas je nedavno posjetila. 

Više informacija možete saznati na Reportaža TV Istra

Vi presentiamo un breve riepilogo delle attivita` dell' UPA di Umago messo in onda dal team della TV Istra. 

Završna provjera znanja barmena

Dana 13. 12. 2019. u okviru provedbe ILUS projekta uspješno je završen program osposobljavanja za poslove barmena.

Povjerenstvo za završnu provjeru znanja činili su: Zoran Lukić, dipl. oec., predsjednik, dr.sc. Greta Krešić, članica, te Tomislav Sokač, član.

Polaznici su pokazali zavidna znanja u poznavanju vrsta i sastojaka, barskih pića, poslovne komunikacije na materinskom i stranom jeziku, poznavanje pravila zaštite na radu i higijene te su na praktičnom dijelu ispita veoma uspješno odradili pripremu barskih mješavina uz primjenu jedne ili više tehnika spravljanja koktela, koje su pravilno dekorirali i poslužili na profesionalan način.

Edukativni izlet polaznika Učilišta za treću životnu dob u Padovu!

I ove godine Učilište Umag, uz potporu Grada Umaga, organiziralo je edukativni izlet za vrijedne i uvijek dobro raspoložene polaznike Učilišta za treću životnu dob. Jednodnevni posjet održan je 11.12., a ovoga puta odabrana destinacija bila je Padova u kojoj se u Palazzu Zabarella održava zanimljiva izložba impresionista. Organizator izložbe radova Van Gogha, Degasa, Moneta i drugih iznimnih autora, je Virginia Museum of Fine Arts.

Uvijek aktivni polaznici Učilišta za treću životnu dob proveli su dan u predblagdanskom ugođaju Padove razgledavajući zanimljivu izložbu posvećenu Paulu Mellonu i njegovoj supruzi Rachel Lambert Mellon, među najvažnijim mecenama 20. stoljeća. U pratnji polaznika bili su ravnateljica Učilišta, Tatjana Vujić, pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Umag, Slaviša Šmalc, te ravnateljica Ustanove FESTUM, Larisa Gašperini. 

I corsisti dell' Universita` per la terza eta` hanno visitato la mostra, organizzata dal Virginia Museum of Fine Arts, la quale celebra Paul Mellon e sua moglie Rachel ‘Bunny’ Lambert. La mostra si e` tenuta a Padova presso il Palazzo Zabarella. Dopo la visita, il gruppo di partecipanti ha avuto la possibilita` di visitare il bellissimo centro di Padova. 

Polaznice programa za sobarice na praktičnoj nastavi

Praktična nastava započela je 04.12. i odvija se u hotelu Umag pod vodstvom mentorice Nataše Vujin. Tijekom odvijanja praktične nastave, u ukupnom trajanju od 60 sati, polaznice će upoznati organizacijsku strukturu i osoblje hotelskog domaćinstva, usvojiti će hotelske standarde i procedure, obavljati čišćenje i pospremanje soba i sotalih prostorija, koristiti strojeve,uređaje i dozirne stanice za čišćenje na siguran način, ispunjavati evidencije itd.  

RAVNATELJICE ISTARSKIH UČILIŠTA NA KONFERENCIJI „AKTUALNOSTI U SUSTAVU OBRAZOVANJA ODRASLIH“

Konferencija se održavala u Termama Sveti Martin na Muri, a broj sudionika bio je doista impozantan. 60 članova strukovnih udruga  imalo je priliku informirati se o nadolazećim  promjenama u sustavu obrazovanja odraslih, o ulozi kvalitete i značaju uvođenju sustava kvalitete u obrazovanje odraslih, o prednostima neformalnih oblika obrazovanja i načinu razvijanja istih kroz Erasmus + programe te o  nadzoru nad stručnim radom ustanova za obrazovanje odraslih.

Sudionicima su se uvodno obratili Mile Živčić, v. d. ravnatelja ASOO, Eržebet Tomić, predsjednica ZUOO RH, Dražen Maksimović, predsjednik HAD-a, Ivan Gale, predsjednik Zajednice za obrazovanje odraslih HGK koji su predstavili rad svojih zajednica.

Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih predstavio je stanje i perspektive u obrazovanju odraslih te je moderirao veoma zanimljivu panel - diskusiju na istu temu.

Na konferencija su sudjelovala četiri učilišta iz Istre: POU „Ante Babić“ Umag, POU Poreč, POU Labin i Diopter- Otvoreno učilište Pula, koja su predstavljale ravnateljice, Tatjana Vujić, Snježana Radetić, Daniela Mohorović i Maja Milevoj.

Nakon konferencije,  ravnateljica Diopter – otvorenog učilišta – Pula, Maja Milevoj,  održala je radionicu na kojoj je predstavila aktivnosti i rezultate projekta Istarska mreža znanja. Osobito  je prepoznata aktivnost karijernog savjetovanja u aktivnosti Kluba podrške pri zapošljavanju Rini.me, u kojoj je kao partner sudjelovalo i Učilište Umag.  

Podijeljena su izuzetna iskustva koja su izazvala veliki interes predstavnika učilišta sudionika radionice, uz zaključak da suradnjom i umrežavanjem svih kvalitetnih snaga u obrazovanju odraslih, uz pomoć aktivnog djelovanja svojih strukovnih udruga, možemo postizati odlične rezultate.

Kao partneri u projektu Istarska mreža znanja, čestitamo kolegicama iz Učilišta Diopter na izuzetno uspješno vođenim projektnim aktivnostima i sjajnim rezultatima. 

Radno i kreativno na kontaktnom seminaru u Kölnu!

Nastavljaju se radne aktivnosti na TCA-u u Kölnu. Drugi i treći dan kontaktnog seminara u Kölnu, na kojemu sudjeluje predstavnica Učilišta Umag, profesorica Erika Blašković, bili su veoma intenzivni, ali i vrlo kreativni. Karin Kulmer iz organizacije CONEDU iz Graza (Austrija), održala je izlaganje o utjecaju digitalizacije na svakodnevne radne aktivnosti, nakon čega je uslijedila rasprava o tome je li i kakav je utjecaj digitalizacija ostavila u našim privatnim i poslovnim okruženjima. 

Nakon aktivne rasprave, slijedila je podjela u grupe, čiji je zadatak bio osmisliti i napisati projektni prijedlog za mjeru Ključna aktivnost 2 (KA2) - Strateška partnerstva. Učilište Umag, zajedno s partnerima iz Njemačke, Estonije i Španjolske razvilo je prijedlog za vrlo zanimljiv potencijalni projekt, o kojemu ćemo vas izvijestiti narednih dana!

Moltissime le attivita` che si svolgono a Colonia durante l' incontro nell' ambito del TCA, al quale partecipa anche l' UPA di Umago, rappresentato dalla professoressa Erika Blašković. Presentazioni, laboratori, sviluppo di nuovi progetti futuri e molto di piu`. Seguiteci prossimamente con nuove informazioni riguardo questo incontro importante. 

Aktivnost je financirana sredstvima iz programa Erasmus+. 

Učilište Umag sudionik Aktivnosti transnacionalne suradnje u Kölnu!

U Učilistu Umag 2019. godina nastavlja se u znaku EU aktivnosti sudjelovanjem na Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA). U Kölnu (Njemačka), u razdoblju od 1. do 4. prosinca, održava se međunarodni kontaktni seminar pod nazivom "Digital competences for staff in adult education" u organizaciji njemačke Erasmus+ agencije. Na seminaru sudjeluje preko 90 predstavnika ustanova iz područja obrazovanja odraslih iz cijele Europe i samo 3 predstavnika iz Hrvatske, a među njima je predstavnica našeg Učilišta, profesorica Erika Blašković.

Prvi dan započeo je okupljanjem i međusobnim predstavljanjem sudionika iz cijele Europe na zanimljivom sajamskom prostoru nazvanom „European fair“. Kolegica Erika Blašković imala je tako priliku predstaviti našu ustanovu, grad Umag te neke od delicija naše destinacije koje su se prisutnima odmah svidjele. 

Drugi dan seminara nastavljen je razmatranjem utjecaja digitalizacije na svakodnevne aktivnosti u ustanovama iz područja obrazovanja odraslih. Aktivnostima rada u grupi, sudionici su imali priliku međusobno razmijeniti ideje i iskustva u provedbi projekata Erasmus+ programa kroz ključne aktivnosti 1 i 2.  

Sudjelovanjem na ovom važnom seminaru međunarodnog karaktera, umaško Učilište nastavlja ulagati u razvoj svojih ljudskih potencijala te otvara mogućnost stjecanja novih, potencijalnih partnerstava na budućim projektima Erasmus+ programa

 

L' UPA di Umago partecipa all' Attivita` di Cooperazione Transnazionale (TCA). L' attivita` si svolge a Colonia (Germania) dal 1 al 4 dicembre. La partecipazione a questo importante evento rappresenta per la nostra istituzione la possibilita` di realizzare nuovi contatti per futuri progetti ed attivita` del programma Erasmus+. 

Aktivnost je financirana sredstvima programa Erasmus+. 

Realizacija praktične nastave za barmene

Dana 27.11. počela je realizacija praktične nasatave na programu osposobljavanja za barmene. U novoopremljenom praktikumu će polaznici, uz vodstvo mentora Tomislava Sokača, pripremati koktele i razna pića o kojima su teorijski dio i vježbe odslušali. Osim pripreme zanimljivih koktela, polaznici će naučiti obavljati pripremne radove: pripremiti barski pult, opremu, provjeriti ispravnost uređaja i pribora, pravilno posluživanje te završne radove u prostoru. 

U tijeku novi ciklus radionica “Ponedjeljkom u 5”

Učilište Umag i ove jeseni za Vas organizira novi ciklus psiholoških radionica Učilišta za treću životnu dob "Ponedjeljkom u 5". Ljubica Uvodić Vranić, prof., voditeljica radionica, ovaj put nam je pripremila nove zanimljive radionice na temu U potrazi za "pilulama sreće".

Teme radionica: 

18. 11. - Pretjerivanje

25. 11. - Stare, poznate ovisnosti

02. 12. - Nove ovisnosti

09. 12. - Pomozimo sebi i drugima 

Dobrodošli!


Sta per iniziare un nuovo ciclo "Il lunedi` alle 5" con la professoressa Ljubica Uvodić-Vranić. Vi aspettiamo numerosi! 

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja nezaposlenih u IŽ

Obavještavamo Vas da je, u sklopu projekta REI II  (UP.01.3.1.01.0021) kroz aktivnost pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, objavljen Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja nezaposlenih osoba u Istarskoj županiji financiranog sredstvima Europske unije.

Više informacija o projektu i javnom pozivu možete saznati OVDJE.  

Ulteriori informazioni e dettagli sono disponibili QUI`.  

U tijeku novi ciklus predavanja prof. Naike Dapiran

Nakon velikog zanimanja iskazanog na proljeće ove godine, u Učilištu Umag ponovno gostuje Teraintegra. Od četvrtka 7.11. održava se novi ciklus zanimljivih predavanja profesorice Naike Dapiran o integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi osobnog razvoja. 

Teme ciklusa predavanja: 

07.11. - Naš odnos s vlastitom maskom

14.11. - Zdravo postavljanje granica

28.11. - (Ne)Preuzimanje odgovornosti 

Predavanja započinju u 18 sati u dvorani br. 1. Ulaz je besplatan. Dobro nam došli!

 

Da giovedi' 7 novembre presso l' UPA di Umago e` iniziato un nuovo ciclo di conferenze sullo sviluppo personale tenuto dalla professoressa Naike Dapiran. L' inizio delle conferenze e` alle ore 18 nell' aula n.1. L' ingresso e` gratuito.

Benvenuti! Vi aspettiamo numerosi!